Google Search, Google News, Google Images, Google Scholar, Google Maps, Google Earth, Google Plus, YouTube, Google Analytics, Google AdWords, Gmail, Google Calendar, Google Drive. Εφαρμογές, πλατφόρμες και υπηρεσίες της Google που όλοι γνωρίζουμε και όλοι χρησιμοποιούμε. Πόσο σίγουροι είστε όμως για τις γνώσεις σας; Πιστεύετε ότι ξέρετε όλες τις λειτουργίες που προσφέρει η Google στον κόσμο; Ε, λοιπόν, εμείς σας έχουμε τρεις έξτρα που ούτε καν φανταζόσασταν κατά πάσα πιθανότητα πως θα υπήρχαν. Τι λέτε, πάμε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας;

google-services-2

Google Input Tools

Για εσάς που αρέσκεστε στις ξένες γλώσσες, το (ή μήπως «τα»;) Input Tools της Google είναι ό,τι πρέπει. Σας επιτρέπουν να πληκτρολογήσετε κείμενα στη γλώσσα της επιλογής σας. Έχετε τη δυνατότητα να τροποποιήσετε κατά βούληση το λεξικό σας, ακόμα και να το κατεβάσετε ώστε να το χρησιμοποιήσετε και offline. Το καλύτερο όλων, είναι πως μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε και ως extension (πρόσθετο) του Chrome αλλά και ως εφαρμογή για Android συσκευές.

Google Person Finder

Μη φανταστείτε ότι με το Person Finder θα βρείτε τον Τέλη, την παλιοσειρά σας το ’95. Απλά με όλα αυτά που γίνονται στον κόσμο, η Google προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να βεβαιωθεί πως οι οικείοι του που έτυχε να βρίσκονται στον τόπο μιας συμφοράς είναι ασφαλείς. Τρομοκρατικές ενέργειες, λοιμοί, σεισμοί, πλημμύρες, τσουνάμι, ό,τι κι αν έχει συμβεί κάπου όπου βρίσκονται αγαπημένα σας πρόσωπα, το Google Person Finder αποτελεί έναν ακόμα τρόπο να μάθετε ότι είναι καλά.

google-services-3

Get your Business Online

Το Get your Business Online ή εν συντομία GYBO θα σας βοηθήσει να τοποθετήσετε την νεοσύστατη (ή και όχι) εταιρεία σας στον ψηφιακό χάρτη. Πώς; Εισάγοντάς τη τόσο στη λειτουργία αναζήτησης της Google (ήτοι το Google Search) όσο και στο Google Maps, προκειμένου έτσι όποιος αναζητά για κάτι σχετικό, να έχει τη δυνατότητα να… πέσει πάνω της! Must see για τους startuppers, μην το αμελήσετε.

Screen Shot 2013-03-05 at 8.51.22 AM