Κάθε νέα γενιά iPhone διαθέτει σταθερά περισσότερα χαρακτηριστικά και έξτρα δυνατότητες σε σχέση με την προηγούμενη. Το τελευταίο μοντέλο της σειράς λοιπόν, το iPhone 6s (και το 6s Plus σαφώς), έρχεται με «κράχτη» το 3D Touch, τη δυνατότητα δηλαδή να αντιλαμβάνεται τη δύναμη με την οποία ο χρήστης πατά την οθόνη ή, για τις ανάγκες του θέματός μας, το βάρος που εφαρμόζει επάνω της. Με αυτό λοιπόν ως δεδομένο, η εφαρμογή Plum-O-Meter για τα iPhone 6s & 6s Plus είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.

Τι κάνει; Ουσιαστικά μετατρέπει το iPhone 6s & 6s Plus σας σε μία… ζυγαριά! Ναι, ΟΚ, μη φανταστείτε ότι θα πατήσετε πάνω του κι αυτό θα σας ζυγίσει με ακρίβεια, ωστόσο θα το κάνει περίφημα με ένα φρούτο! Είναι σε θέση να μετρά βάρος και όγκο, φτάνει απλά να εναποθέσετε επάνω στην οθόνη του το φρούτο ή το ζαρζαβατικό τέλος πάντων που θέλετε. Επίσης μη διανοηθείτε να τοποθετήσετε πάνω στο iPhone σας κάνα πεπόνι ή, ακόμα χειρότερα, κάνα καρπούζι: δοκιμάστε με κάτι μικρό για αρχή και… βλέπουμε στη συνέχεια.

Μέχρι στιγμής όλα καλά. Αν δοκιμάσατε να ψάξετε το Plum-O-Meter στο App Store (ανυπόμονοι!) όμως, μάλλον θα πήρατε μια δυσάρεστη έκπληξη αφού δεν θα βρήκατε τίποτε! Η εφαρμογή, βλέπετε, διατίθεται για την ώρα (;) μόνο σε jailbroken συσκευές («σπασμένες» δηλαδή), κάτι που σημαίνει ότι η πλειονότητα των κατόχων iPhone πολύ δύσκολα θα έχει τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσει. Όσο για το αν θα πάρει ποτέ το πολυπόθητο «ΟΚ» της Apple; Δύσκολο…