Η νέα έκδοση του Alpha CMS (Content management system) βελτιώνει αρκετά χαρακτηριστικά, προσφέροντας ευελιξία και ευκολία χρήσης.

alphacmsΤο CMS ανοιχτού κώδικα προσφέρει γρήγορη διαχείριση για μικρομεσαίες σελίδες, δυναμικές και μη, ευκολία σχεδιασμού με διαχωρισμό του από τον κώδικα χάρη στη χρήση της Smarty και ευελιξία σε caching features (Smarty Engine).
Τώρα η βάση δεδομένων εγκαθίσταται αυτόματα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να έχετε ένα server MySQL να τρέχει, με υποστηριζόμενο χρήστη root και κωδικό MySQL. Επίσης, το νέο ALPHA CMS είναι πολύ πιο γρήγορο και έχουν διορθωθεί μικροπροβληματάκια στη διαχείριση μνήμης, κυρίως με τη βάση. Τέλος, η εσωτερική του αρχιτεκτονική βελτιστοποιήθηκε και μπορεί να υποστηρίξει θεωρητικά άπειρο αριθμό αιτήσεων και απαιτήσεων.
Το Alpha CMS κάνει χρήση της PHP, της JavaScript και της template engine Smarty. Η βάση του CMS στηρίζεται σε MySQL με MyISAM.
Το Alpha CMS διανέμεται ως δωρεάν open source λογισμικό αλλά και ως εμπορικό software. Στην πρώτη περίπτωση απλά το κατεβάζετε δωρεάν, ενώ στην δεύτερη αγοράζετε το πακέτο και έχετε τεχνική υποστήριξη καταβάλλοντας το απαραίτητο μηνιαίο κόστος.

Μπορείτε να διαπιστώσετε μόνοι σας τις νέες δυνατότητες του Alpha CMS, κατεβάζοντάς το δωρεάν από εδώ:
Link: https://sourceforge.net/projects/alpha-cms/