Χρησιμοποιείτε κι εσείς το Snapchat; Πλάκα δεν έχει; Καλά, ναι, ΟΚ, δεν χρειάζεται να παίρνετε τοις μετρητοίς όλα όσα ισχυρίζεται η υπηρεσία περί επί τόπου διαγραφής δεδομένων κλπ, αλλά όπως και να το κάνουμε, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση στο messaging, μετά το WhatsApp, το Viber και το Messenger του Facebook, έστω με ένα ελαφρώς ανώτερο επίπεδο ασφάλειας.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε το Snapchat όμως, πόσο σίγουροι είστε για τις γνώσεις σας; Είστε βέβαιοι ότι ξέρετε να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο όλα όσα έχει να σας προσφέρει αυτό; Είστε-δεν είστε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα μυστικά του τα οποία και σας αποκαλύπτουμε ευθύς αμέσως!

Τι κάνουν τα αστεράκια;

Από τον Οκτώβριο κι έπειτα, στο Snapchat έχουν κάνει την εμφάνισή τους κάτι χρυσά αστεράκια. Η σημασία τους; Αν δείτε ένα τέτοιο, τότε να ξέρετε ότι το “snap” που αφορούν έχει αναπαραχθεί περισσότερες από μία φορές τις τελευταίες 24 ώρες, είτε από εσάς, είτε από κάποιον άλλο.

Επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο

Φυσικά και γίνεται! Επιλέξτε το όνομα του φίλου σας και σύρετέ το προς τα αριστερά για να ανοίξετε την οθόνη του chat. Πατήστε το μπλε κουμπί για να γράψετε κάποιο μήνυμα ή να του στείλετε ένα μέσω βίντεο και… αυτό ήταν όλο! Απαραίτητη προϋπόθεση να δει το μήνυμά σας σύντομα για να σας απαντήσει κατ’ ευθείαν!

snapchat-2

Επεξεργασία & φίλτρα

Σύρετε (swipe ντε!) τη φωτογραφία που θέλετε να στείλετε σε έναν φίλο σας, προς τα δεξιά ή τα αριστερά για να προσθέσετε φίλτρα και να πειράξετε τη φωτεινότητα, την αντίθεση και γενικώς διάφορα στοιχεία της. Στην πάνω δεξιά γωνία θα βρείτε επιπλέον έξτρα καλούδια για να της προσθέσετε.

Snapchat Stories, Discover & Live

Ένα Snapchat Story είναι μια συλλογή από snaps που στείλατε κατά τη διάρκεια μιας μέρας ή ενός event. Εμφανίζονται με χρονολογική σειρά και είναι ορατές για 24 ώρες. Το Snapchat Discover σας επιτρέπει να χαζέψετε προβεβλημένο, προσεγμένο περιεχόμενο από μεγάλα brands ενώ το Snapchat Live εστιάζει απλά σε χιουμοριστικά snaps από όλο τον κόσμο.

Snapchat Trophies & Lenses

Το Snapchat δεν περιορίζεται στα φίλτρα αλλά εισάγει και τους φακούς (lenses). Αυτοί, σκανάρουν μια φωτογραφία σας, εντοπίζουν τα πρόσωπα σε αυτές και κατόπιν… κάνουν τα μαγικά τους γύρω τους! Μιλάμε για τρελή πλάκα, δοκιμάστε τα! Όσο για τα Trophies, σας απονέμονται καθώς ολοκληρώνετε διάφορες προκλήσεις εντός της εφαρμογής.

Επί πληρωμή στοιχεία

Δεν είναι όμως όλες οι λειτουργίες του Snapchat δωρεάν. Για να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένα lenses στις φωτογραφίες σας, θα πρέπει να αφήσετε το κατιτί σας, κάτι που θα συμβεί αν θελήσετε να επαναλάβετε κάποιο snap πέραν του ενός που σας προσφέρεται δωρεάν κάθε 24ωρο. Είναι απαραίτητο όμως να πληρώσει κανείς για να απολαύσει τις υπηρεσίες του Snapchat; Ούτε καν. Προσεκτικοί και λογικοί να είστε…