Χριστούγεννα έρχονται, ελεύθερος χρόνος υπάρχει, η θερμοκρασία έχει πέσει και τι καλύτερο από χουχούλιασμα στον καναπέ με ταινιούλα να παίζει στην τηλεόραση. Επειδή όμως τα κανάλια δεν παίζουν ταινίες κατά παραγγελία –με ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν είναι δυνατόν να καλύψουν όλα τα γούστα- μάλλον θα πρέπει να φροντίσετε οι ίδιοι για την οικιακή σας ψυχαγωγία, βρίσκοντας τρόπο να παίξετε στην τηλεόρασή σας τις αγαπημένες σας ταινίες.

Αν αυτό σας φαίνεται βουνό, μην αγχώνεστε διότι υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και μάλιστα χωρίς να μπλεχτείτε ιδιαίτερα. Προς ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνσή σας, έχουμε επιλέξει για ‘σας τις πιο εύκολες μεθόδους!

video-streaming-tv-xbox

PS4/Xbox One

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, τόσο το PS4, όσο και το Xbox One, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν εξαιρετικά media players! Οι δύο κονσόλες μπορούν να παίξουν Blu-ray, μέχρι και ταινίες σε ανάλυση 4K ενώ με τη χρήση εξωτερικού δίσκου ή USB stick, μπορούν εξίσου εύκολα να “streamάρουν” multimedia περιεχόμενο όπως ταινίες και κλιπ. Χρησιμοποιώντας μάλιστα τα ασύρματα χειριστήριά τους, θα κάνετε τη δουλειά σας χωρίς να αποχωριστείτε τη ζεστασιά του καναπέ.

Apple TV

Η νέα έκδοση της Apple TV αποτελεί εξαιρετική επένδυση για τους σινεφίλ αφού έρχεται με αρκετές προσθήκες σε σχέση με την προηγούμενη που κυκλοφόρησε το 2012! Υποστηρίζει apps και παιχνίδια ενώ προσφέρει και έξτρα βοήθεια στην πλοήγηση ενσωματώνοντας τη Siri. Θα έχετε τη δυνατότητα να μεταδώσετε περιεχόμενο από τον υπολογιστή στην τηλεόρασή σας μέσω Apple TV και iTunes ή από iPhone & iPad μέσω AirPlay. Σημειώστε μόνο πως δεν υποστηρίζεται περιεχόμενο σε ανάλυση 4K.

video-streaming-tv-apple-tv

Amazon Fire TV Stick

Αν μπορείτε να βρείτε το Amazon Fire TV Stick, κάντε το! Η νέα του βερσιόν έρχεται με καλύτερο design που «κουμπώνει» σε μία θύρα HDMI της τηλεόρασής σας και προσφέρει πλούσιο περιεχόμενο από υπηρεσίες όπως τα Amazon Video, HBO GO, Hulu και Netflix. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτές διατίθενται στην περιοχή σας και να μην προορίζετε το Fire TV Stick για άλλη χρήση πέραν του streaming περιεχομένου αφού στις λοιπές λειτουργίες, οι επιδόσεις του είναι μάλλον μέτριες.

Οποιοδήποτε Stick PC

Η νέα μόδα στους υπολογιστές ακούει στο όνομα Stick PC. Πρόκειται για υπολογιστές… τσέπης, που όπως και το Amazon Fire TV Stick, μοιάζουν με USB sticks και καταλαμβάνουν μία θύρα HDMI. Διαθέτουν Atom επεξεργαστή, 2 GB RAM και flash δίσκο στα 32 GB (τα περισσότερα μοντέλα) ενώ υποστηρίζουν Wi-Fi και Bluetooth. Φθηνά γαρ, είναι ό,τι πρέπει για το streamάρισμα ταινιών και επεισοδίων σειρών στην τηλεόρασή σας. Τρέχουν Windows, οπότε θεωρητικά κάνουν τα πάντα, απλά εσείς μην το παρακάνετε…

video-streaming-tv-chromecast

Chromecast

Η φθηνότερη επιλογή για την οικιακή σας ψυχαγωγία, το Chromecast θα σας στοιχίσει… μια χούφτα ευρώ (50-55€ στην ελληνική αγορά) και θα σας επιτρέψει να “streamάρετε” περιεχόμενο από οποιαδήποτε mobile συσκευή ή τον Chrome στην τηλεόρασή σας. Η έκδοση 2.0 του Chromecast απαιτεί εξωτερική τροφοδοσία και συνδέεται μέσω HDMI. Είναι συμβατή με πληθώρα εφαρμογών ενώ η απ’ ευθείας μετάδοση περιεχομένου από Chrome, γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού –πιο απλά δεν γίνεται!