Τα iPhone αποτελούν εδώ και χρόνια τα smartphones που τρέχουν άψογα, καθώς ανταποκρίνονται στις ανάγκες του χρήστη χωρίς «κολλήματα», «παγώματα» και λοιπά προβλήματα. Ακόμα κι αυτά όμως χρειάζονται πού και πού μια χείρα βοηθείας την οποία θα τους δώσετε εσείς, οι κάτοχοί τους. Πώς; Καθαρίζοντας τη RAM τους μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα!

Η μνήμη RAM χρησιμοποιείται από τις εφαρμογές που τρέχουν στο smartphone σας, είτε στο προσκήνιο, είτε στο παρασκήνιο. Όσο πιο πολλά apps έχετε ανοιχτά, τόσο περισσότερο γεμίζει αυτή η μνήμη με αποτέλεσμα η διαθέσιμη να λιγοστεύει διαρκώς. Εδώ λοιπόν είναι που μπαίνετε εσείς για να την καθαρίσετε! Πατήστε το πλήκτρο ενεργοποίησης της συσκευής σας για περίπου 5 δευτερόλεπτα, μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη το κλασσικό μήνυμα Slide to power off. Εκείνη τη στιγμή, εσείς θα αφήσετε το πλήκτρο ενεργοποίησης και θα πατήσετε παρατεταμένα για άλλα 5 δευτερόλεπτα το Home, μέχρι να μεταφερθείτε στο κεντρικό μενού του iPhone.

iphone-clear-ram-2

Αυτό ήταν! Οι εφαρμογές που έτρεχαν στο παρασκήνιο έχουν κλείσει και η RAM της συσκευής σας έχει καθαρίσει! Ως εκ τούτου, θα παρατηρήσετε ότι αυτή ανταποκρίνεται καλύτερα στις εντολές σας, μεταπηδώντας ταχύτερα από τη μία εφαρμογή στην άλλη (multitasking) και αποδίδοντας εν γένει καλύτερα. Την εν λόγω διαδικασία μπορείτε να την επαναλαμβάνετε όσο συχνά θέλετε: μια καλή πρόταση θα ήταν να την τρέχετε κάθε πρωί ή κάθε βράδυ ώστε να επωφελείστε από τις θετικές της επιδράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της προσεχούς ημέρας.