Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που προτίθενται να εισέλθουν και σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ως εικονικοί πάροχοι (MVNO – Mobile Virtual Network Operators).

chocolate-lg-pinkΚινητικότητα αναμένεται στο προσεχές διάστημα στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, δεδομένου ότι κάποιες εταιρείες προτίθενται να εισέλθουν και σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ως εικονικοί πάροχοι (MVNO – Mobile Virtual Network Operators), κάνοντας βέβαια χρήση των υποδομών εταιρειών που ήδη δραστηριοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία.

Μία από τις εταιρείες που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον είναι και η Forthnet. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Παντελή Τζωρτζάκη κατά την πρόσφατη παρουσίαση της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η περίπτωση του MVNO θα εξεταστεί το 2010. Επίσης, δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν για το «παιχνίδι» αυτό ενδιαφέρον να έχουν εκδηλώσει η κυπριακή Cyta και η Hellas online.

Στο ζήτημα αυτό ενδέχεται να απαιτηθεί παρέμβαση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), όπως όμως δήλωσε σχετικά ο Νικήτας Αλεξανδρίδης, πρόεδρος της ΕΕΤΤ, θα χρειαστεί να προηγηθεί ανάλογο αίτημα από τηλεπικοινωνιακό πάροχο ή άλλη ενδιαφερόμενη εταιρεία, προκειμένου να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο όμως, εικονικοί πάροχοι (MVNOs) λειτουργούν με επιτυχία στις αγορές της Βρετανίας, της Ολλανδίας, και της Γερμανίας.