Η ζωντανή μετάδοση των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου από το Βερολίνο στον ΟΤΕ TV, είναι το highlight της εβδομάδας για τους σινεφίλ.

Τα «ευρωπαϊκά Όσκαρ» ανοίγουν τον κύκλο των διεθνών βραβεύσεων της κινηματογραφικής περιόδου και κερδίζουν το ενδιαφέρον των συνδρομητών του OTE TV. Η απευθείας μετάδοση της διοργάνωσης θα γίνει με live σχολιασμό το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και με υπότιτλους την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Από το πρόγραμμα στα κινηματογραφικά κανάλια του ΟΤΕ TV ξεχωρίζουν επίσης ο μαραθώνιος στο ΟΤΕ CINEMA 1HD της μίνι σειράς Wolf Hall με τον Ντέμιαν Λούις, που διεκδικεί 3 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες 2016, η πρεμιέρα της ταινίας Detachment με τον Έντριεν Μπρόντι και την Κριστίνα Χέντριξ στο Village Cinema HD, το οσκαρικό μιούζικαλ Paris 36 από τον σκηνοθέτη του «Τα Παιδιά της Χορωδίας» αλλά και το Moulin Rouge με τους Νικόλ Κίντμαν και Γιούαν Μακ Γκρέγκορ στο OTE CINEMA 2, το Star Trek II: Η Οργή του Καν στο πλαίσιο του αφιερώματος του OTE CINEMA 1HD στο θρυλικό Star Trek, αλλά και η έναρξη του 4ου και τελευταίου κύκλου του Heroes στο ΟΤΕ CINEMA 4HD ενόψει της πρεμιέρας του Heroes Reborn, τον Ιανουάριο στον ΟTE TV.

Στα αθλητικά, πλούσια ποδοσφαιρική δράση υπόσχονται τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με αγώνες όπως Μπαρτσελόνα-Ντεπορτίβο λα Κορούνια και Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ για την La Liga, Νάπολι-Ρόμα και Γιουβέντους Φιορεντίνα για την Serie A, ενώ στο μπάσκετ η ΑΕΚ φιλοξενεί την Λιθουανική Νεπτόυνας για την 10η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Eurocup.

Aθλητικά

Η δράση στο πρωτάθλημα της Ισπανίας συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα με δύσκολες αναμετρήσεις και αμφίρροπα ντέρμπι στο προσκήνιο. Η Μπαρτσελόνα, μετά το ισόπαλο 1–1 με την Βαλένθια, ξέρει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες αν θέλει να παραμείνει στην κορυφή της La Liga. Οι «Κυανέρυθροι» για την 15η αγωνιστική της διοργάνωσης φιλοξενούν τη μαχητική Ντεπορτίβο λα Κορούνια το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 17.00 (OTE SPORT 2HD), ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης, που διανύει μία εκπληκτική περίοδο εντός και εκτός συνόρων, υποδέχεται την Μπιλμπάο (13 Δεκεμβρίου, 19.15, OTE SPORT 2HD) και η Ρεάλ Μαδρίτης δοκιμάζεται στην έδρα της Βιγιαρεάλ (13 Δεκεμβρίου, 21.30, OTE SPORT 2HD).

Στο φετινό πρωτάθλημα της Serie A, η κορυφή δεν έχει μόνιμο κάτοικο. Με δύο «καυτές» αναμετρήσεις, η 16η αγωνιστική αναμένεται να φέρει ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις. Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 19.00 η Νάπολι υποδέχεται την Ρόμα (OTE SPORT 3HD) και στις 21.45 η πρωταθλήτρια Γιουβέντους -έχοντας επιστρέψει για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου- φιλοξενεί την 2η στην βαθμολογία Φιορεντίνα (OTE SPORT 1HD).

Στο μπάσκετ, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου η ΑΕΚ φιλοξενεί την Λιθουανική Νεπτόυνας για την 10η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Eurocup και θέλει τη νίκη και μόνο ώστε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά στις 19.00 από το OTE SPORT 4HD.

Ακόμη, οι καλύτεροι αναβάτες δίνουν ραντεβού στα κανάλια OTE SPORT για το Superprestigio-Dirt Track. Το Palau Sant Jordi Olympic arena στην Βαρκελώνη φιλοξενεί και φέτος τον συναρπαστικό αγώνα και οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν τη δυνατότητα, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, να απολαύσουν τους αγαπημένους τους οδηγούς από MotoGP, Moto2 και Moto3 σε έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων και θεάματος μόνο στον OTE TV. Οι οδηγοί λαμβάνουν θέση στις 20.30 στο OTE SPORT 5HD.

Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου

Το ενδιαφέρον των σινεφίλ αυτή την εβδομάδα στρέφεται στο Βερολίνο όπου θα απονεμηθούν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου για το 2015. Τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου είναι τα σημαντικότερα κινηματογραφικά βραβεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα προβληθούν στην Ελλάδα αποκλειστικά από τον ΟΤΕ TV.

Η τελετή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 21.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά με σχολιασμό στα ελληνικά στο ΟΤΕ CINEMA 2, ενώ τη βράβευση θα μπορούν να δουν οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV και στο ΟΤΕ CINEMA 1HD, με υπότιτλους, την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 23.00. Η τελετή φέτος έχει και ελληνικό ενδιαφέρον με την ταινία Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου να είναι υποψήφια για 4 βραβεία, ενώ πολλές υποψηφιότητες φέτος συγκεντρώνουν επίσης οι ταινίες ‘Νιότη’ του Πάολο Σορεντίνο, και το ‘Ένα Περιστέρι Έκατσε σε ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξή του’ του Ρόι Αντερσον (πρώτη τηλεοπτική προβολή στον OTE TV).

Από το υπόλοιπο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας:

Ξεχωρίζουν: η πρεμιέρα στο κανάλι Village Cinema HD της ταινίας Detachment με τον βραβευμένο με Όσκαρ Έντριεν Μπρόντι και την Κριστίνα Χέντριξ, για έναν καθηγητή λυκείου που δυσκολεύεται να συνδεθεί πραγματικά με τους μαθητές του (Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, 21.00).

Το αφιέρωμα του OTE CINEMA 1HD στο θρυλικό Star Trek αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται με το Star Trek II: Η Οργή του Καν με τους Λέοναρντ Νίμοϊ, Γουίλιαμ Σάτνερ και Ντιφόρεστ Κέλι (Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, 18.15). Επίσης συνεχίζεται το αφιέρωμα Δεκεμβρίου του OTE CINEMA 2 στα μιούζικαλ με το προτεινόμενο για Όσκαρ Paris 36 σε σκηνοθεσία Κριστόφ Μπαρατιέ (Τα Παιδιά της Χορωδίας) και το βραβευμένο με 2 Όσκαρ Moulin Rouge του Μπαζ Λούρμαν με την Νικόλ Κίντμαν και τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ (Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στις 19.50 & 22.00 αντίστοιχα).

Τέλος, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στην ζώνη Sunday Blockbuster στις 21.00, κάνει πρεμιέρα η ανατρεπτική κωμωδία Η Κατάρα της Μητέρας Μου με τον Σεθ Ρόγκεν και την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ.

Wolf HallΟι φίλοι των σειρών δεν πρέπει να χάσουν στο ΟΤΕ CINEMA 1HD τον μαραθώνιο της προτεινόμενης για 7 βραβεία Emmy και 3 Χρυσές Σφαίρες, δραματικής σειράς Wolf Hall, με τον Ντέμιαν Λούις (Homeland), την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από τις 11.00, ενώ στο ΟΤΕ CINEMA 4HD ξεκινάει ο 4ος και τελευταίος κύκλος του θρυλικού Heroes (διπλά επεισόδια από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 00.00), ενόψει της πρεμιέρας του Heroes Reborn, τον Ιανουάριο σε πρώτη προβολή στον ΟΤΕ TV.

Στον 2ο κύκλο της σειράς του National Geographic HD Street Genius, ο διάσημος Tim Shaw προσκαλεί τους περαστικούς, αλλά και τους τηλεθεατές να προβλέψουν το αποτέλεσμα σε μερικά από τα πιο ανατρεπτικά πειράματα μηχανικής (από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, 21.00), ενώ την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 22.00 οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV δεν πρέπει να χάσουν στο National Geographic Channel το ντοκιμαντέρ Dawn of Humanity, που ακολουθεί την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι μικροί φίλοι δεν πρέπει να χάσουν τα νέα επεισόδια της σειράς κινουμένων σχεδίων Star Wars Rebels (Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, 15.00) στο κανάλι Disney XD.