Ο Όμιλος Quest, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ΕΚΕ στην αειφόρο ανάπτυξη, παρουσίασε τον 1ο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2014.

Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα προσπάθεια αποτύπωσης της λειτουργίας και των δράσεων του Ομίλου στο πλαίσιο τόσο της Εταιρικής Υπευθυνότητας, όσο και του τριπτύχου «Τεχνολογία – Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα» που αποτελεί το Όραμα του Ομίλου στην πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και εξέλιξη.

Ο απολογισμός συντάχθηκε σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του GRI (Global Reporting Initiative) και συγκεκριμένα, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών της νέας έκδοσης G4 “In accordance – Core”. Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη μέθοδο σύνταξης Κοινωνικών Απολογισμών διεθνώς, που στόχο έχει να εξασφαλίζει όσο το δυνατό μεγαλύτερη πληρότητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια. Η έκδοση GRI G-4, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή της διαδικασίας του καθορισμού των Ουσιαστικών Θεμάτων. Σύμφωνα με αυτή, καθορίστηκε το περιεχόμενο του Απολογισμού του Ομίλου Quest, πάντα σε συνδυασμό με τις προσδοκίες των βασικών ομάδων των Ενδιαφερόμενων Μερών του Ομίλου.

questΜε αφορμή την έκδοση του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου QUEST, κα Έφη Κουτσουρέλη δήλωσε: «Όραμά μας είναι η διατήρηση της ηγετικής μας θέσης σε κάθε αγορά στην οποία δραστηριοποιούμαστε, καθώς και η δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξή του Ομίλου Quest, τόσο στην Ελληνική όσο και στην Διεθνή αγορά, με γνώμονα το τρίπτυχο Τεχνολογία, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ιστορική διαδρομή, τη Φιλοσοφία και τη Λειτουργία μας.».