Χάσατε το iPhone σας; Πρόβλημα. Χάσατε το iPhone σας αλλά διαθέτετε Apple Watch; Κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον ως προς την ανεύρεσή του. Το έξυπνο ρολόι της Apple είναι σε θέση να σας προσφέρει διάφορες «έξυπνες» εφαρμογές και λειτουργίες, μία εκ των οποίων είναι και η εύρεση του iPhone στο οποίο το έχετε προηγουμένως συνδέσει.

Πηγαίνετε λοιπόν στην οθόνη των Settings του Apple Watch σας. Εκεί θα δείτε διάφορες ενδείξεις και εικονίδια. Μία εξ αυτών απεικονίζει ένα iPhone να δονείται (θα τη βρείτε κατά πάσα πιθανότητα κάτω αριστερά). Πατήστε τη! Μόλις το κάνετε, το iPhone σας θα αρχίσει να εκπέμπει έναν χαρακτηριστικό ήχο (βόμβο) που θα σας επιτρέψει να το εντοπίσετε, τουλάχιστον αν βρίσκεστε κάπου κοντά. Μην ανησυχείτε: είναι αρκετά δυνατός, οπότε ακόμα κι αν σας έχει παραπέσει σε κάποιο δυσπρόσιτο ή μονωμένο μέρος (ανάμεσα σε μαξιλάρια καναπέ, ξεχασμένο σε καμιά ντουλάπα, στο μπάνιο ή άλλο δωμάτιο κ.α.), θα είστε σε θέση να το ακούσετε.

find-iphone-apple-watch-2

Σημειώστε βέβαια ότι για να δουλέψει η εν λόγω λειτουργία θα πρέπει να ισχύουν οι εξής δύο προϋποθέσεις: να έχετε συνδέσει Apple Watch και iPhone και το δεύτερο να βρίσκεται εντός λογικής εμβέλειας από το πρώτο. Με άλλα λόγια, αν το iPhone σας έχει ξεμείνει στο σπίτι κανενός φίλου ή στο γραφείο, μάλλον θα πρέπει να αρχίσετε να το… καλείτε, και γρήγορα μάλιστα!