Η ρεαλιστική ποιότητα εικόνας της BRAVIA χαρίζει στα ζώα μια ματιά της νέας τους κατοικίας, ως μέρος του προγράμματος «Back to the Wild».

Το διεθνώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα για την προστασία των ζώων, The Aspinall Foundation, εγκατέστησε τηλεοράσεις BRAVIA 4K της Sony στο χώρο διαβίωσης των πρωτευόντων θηλαστικών, ώστε να προβάλει ρεαλιστικό υλικό με αναλυτικές λεπτομέρειες στα ζώα που πρόκειται να εισαχθούν σε προστατευμένες περιοχές του φυσικού τους περιβάλλοντος, από το 2016 και μετά.

Αυτό το δοκιμαστικό εγχείρημα αποτελεί μέρος ενός συνεχιζόμενου προγράμματος με πολλά στάδια που έχει σκοπό να προετοιμάσει τους λεμούριους και τους σεμνοπιθήκους για το επερχόμενο ταξίδι τους. Οι τηλεοράσεις θα προσφέρουν στα θηλαστικά την εμπειρία της αντιμετώπισης νέων καταστάσεων και στόχων.

Αυτήν, την εβδομάδα, το καταφύγιο Port Lympne στο Κεντ, του Ηνωμένου Βασιλείου, εγκατέστησε τηλεοράσεις Sony BRAVIA X90C 4K Ultra HD με τεχνολογίες αιχμής, στους χώρους διαβίωσης των λεμούριων και των σεμνοπιθήκων. Αυτό το δοκιμαστικό εγχείρημα γίνεται στo πλαίσιo του παγκοσμίως αναγνωρισμένου προγράμματος «Back to the Wild», για την προστασία των ζώων, και δίνει σε αυτά τα πρωτεύοντα θηλαστικά τη δυνατότητα να παρακολουθούν πλάνα από το φυσικό τους περιβάλλον στην Ιάβα και τη Μαδαγασκάρη, σε πολύ αναλυτικές λεπτομέρειες, ποιότητας 4K, ώστε να τα βοηθήσει, ενδεχομένως, να νιώσουν οικεία με το πιθανό νέο τους σπίτι.

Ο Simon Jeffery, Animal Manager στο καταφύγιο Port Lympne, σχολίασε τα εξής: «Εμείς, στο Port Lympne, πάντα αναζητούμε νέους τρόπους για να εμπλέκουμε και να δραστηριοποιούμε τα ζώα μας. Χρησιμοποιούμε πάρα πολλές διαφορετικές τεχνολογίες, ώστε να κρατάμε ζωντανό το ενδιαφέρον των ζώων μας αλλά και να τα διατηρούμε υγιή. Κάποιες φορές εμπλουτίζουμε το περιβάλλον τους με μυρωδιές ή γεύσεις, ή ακόμα και με νέες κατασκευές για σκαρφάλωμα, ή παιχνίδια, αλλά αυτήν τη φορά θέλαμε να δοκιμάσουμε κάτι κάπως διαφορετικό για να δούμε εάν θα έδειχναν ενδιαφέρον για το φυσικό τους περιβάλλον.»

«Παρόλο που οι χώροι διαβίωσης των ζώων μας έχουν σχεδιαστεί, ώστε να προσομοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με το φυσικό τους περιβάλλον, αποφασίσαμε να δώσουμε στους λεμούριους και τους σεμνοπιθήκους μας μια γεύση από το πώς είναι πραγματικά η άγρια φύση, που ίσως κάποτε γίνει το νέο τους σπίτι. Η ποιότητα εικόνας της τηλεόρασης BRAVIA 4K της Sony είναι τόσο καθαρή και λεπτομερής, που είναι σαν να βλέπεις το τροπικό δάσος με τα ίδια σου τα μάτια.»

jnYnZG_CMy6lMMv_luNaB2QauuKReHPank22G-YgXSIΗ νέα σειρά τηλεοράσεων BRAVIA X90C φέρνει την εκπληκτική ποιότητα εικόνας 4K σε οτιδήποτε και αν βλέπετε, με τέσσερις φορές περισσότερες λεπτομέρειες από την ανάλυση HD. Χάρη στον ισχυρό επεξεργαστή εικόνας 4K, X1, η καθαρότητα και η αντίθεση κάθε σκηνής είναι πλέον ακόμα περισσότερο ρεαλιστική. Όσο για τα χρώματα στην εικόνα, με τη μοναδική τεχνολογία TRILUMINOS Display της Sony θα απολαύσετε το μεγαλύτερο από ποτέ χρωματικό εύρος, που κάνει τα τροπικά δάση με την πλούσια βλάστηση να φαίνονται εκπληκτικά αληθινά.

Ο Simon πρόσθεσε ότι: «Από το 2012, έχουμε επανεισάγει με επιτυχία αρκετές ομάδες σεμνοπιθήκων, γιββώνων και γκρι πιθήκων των φύλλων (Presbytis comata) από το καταφύγιο Port Lympne και το αδερφό πάρκο μας, Howletts Wild Animal Park, σε προστατευμένα δάση στην Ιάβα. Σχεδιάζουμε να στείλουμε εκεί και αυτό το συγκεκριμένο γκρουπ σεμνοπιθήκων, το 2016.»

«Παρόλο που εδώ και καιρό εργαζόμαστε στενά με τις τοπικές κοινωνίες στη Μαδαγασκάρη, δεν έχουμε εντάξει ακόμα λεμούριους, που έχουν γεννηθεί στην αιχμαλωσία, από τα πάρκα μας σε αυτό το μοναδικό νησί. Οι έρευνές μας και η δουλειά που έχει γίνει επί τόπου στέφθηκαν με επιτυχία και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα αρχίσουμε να ερευνάμε την πιθανότητα να στείλουμε λεμούριους που γεννήθηκαν στην αιχμαλωσία πίσω στη φύση, όπου ανήκουν.»

Ως μέρος του ιδρύματος The Aspinall Foundation, το καταφύγιο Port Lympne έχει αφιερωθεί στην προστασία σπάνιων ειδών και ειδών υπό εξαφάνιση και στην επιστροφή τους σε προστατευμένες περιοχές στην άγρια φύση, όπου αυτό είναι δυνατό. Το Port Lympne εμπλέκεται ενεργά σε προγράμματα ανταλλαγής και εκτροφής σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει πολλές επιτυχίες στον τομέα της εκτροφής.

Στα προγράμματα επανένταξης συμπεριλαμβάνεται και η διασφάλιση των κατάλληλων υποδομών. Οι ομάδες που βρίσκονται στην περιοχή είναι επαρκώς εξοπλισμένες, ώστε να παρακολουθούν τα πάντα πριν και μετά την απελευθέρωση, κατασκευάζονται οι κατάλληλοι χώροι διαβίωσης, ώστε να εγκλιματιστούν και να εγκατασταθούν τα ζώα στα νέα τους σπίτια, ενώ παράλληλα αλλάζει σταδιακά και η διατροφή τους. Σε όλα τα βήματα της διαδικασίας απασχολούνται εξειδικευμένοι κτηνίατροι και φύλακες, ώστε να διασφαλίσουν μια ομαλή μετάβαση.