InternetQ και Greased Networks κατέληξαν σε συμφωνία εξαγοράς, βάσει της οποίας η InternetQ αποκτά τις υπηρεσίες mpGreek, Musicnow, και myStage.

internetqΗ Greased Networks κατέχει το μεγαλύτερο δίκτυο παροχής ψηφιακών μουσικών υπηρεσιών στην ελληνική αγορά , διαθέτοντας μια συλλογή με περισσότερους από 2 εκατομμύρια ελληνικούς και ξένους τίτλους. Η εξαγορά περιλαμβάνει περίπου 225.000 εγγεγραμμένους χρήστες ψηφιακής τεχνολογίας της υπηρεσίας mpGreek, την διαδικτυακή πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών και πρωτοποριακές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι από την έναρξη της λειτουργίας του, το mpGreek έχει αποκτήσει το μεγαλύτερο δίκτυο μουσικής B2B χωρίς να διαθέτει ουσιαστικά κάποιον εγχώριο ανταγωνιστή.


Με την κίνηση αυτή, το ευρέως γνωστό κοινωνικό δίκτυο on-line επικοινωνίας της InternetQ, το Akazoo.gr, αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και εύχρηστα προϊόντα ψηφιακής ψυχαγωγίας στον χώρο, παρέχοντας στον χρήστη μουσικό περιεχόμενο, την απόκτηση μουσικών συνδρομών, τη δυνατότητα αγοράς μεμονωμένων μουσικών κομματιών, άλμπουμ και εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα.


Η InternetQ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία του mpGreek για να επεκταθεί άμεσα με την παροχή υπηρεσιών σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Πολωνία, η Τουρκία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Σερβία και να συνεχίσει την επέκτασή της στην Ελλάδα και την Κύπρο.  Η InternetQ, που ήδη δραστηριοποιείται σε αυτές τις χώρες, θα μπορέσει να προσελκύσει νέους πελάτες, διαθέτοντας βελτιωμένη εμπειρία στους τομείς της αναζήτησης και της επιλογής μουσικής καθώς και άλλων προϊόντων ψηφιακής ψυχαγωγίας καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό διαφορετικά είδη υπηρεσιών.


Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας που διαθέτουν οι δύο εταιρίες θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση των σχέσεων με τους πελάτες, την αύξηση του αριθμού των συνδρομητών και την επίτευξη επαναλαμβανόμενων εσόδων που εξασφαλίζει η προσφορά υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας μέσα από μια ψηφιακή πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας.


“Πιστεύουμε ότι το mpGreek θα μας προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στο εξωτερικό και μια ομάδα καταξιωμένων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της τεχνολογίας,” δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της InternetQ. “Προβλέπουμε ότι το mpGreek θα λειτουργήσει ως βάση για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής μας πορείας στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο της ψηφιακής ψυχαγωγίας , πέρα από τις συνδρομές για την παροχή υπηρεσιών μουσικής. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την προσθήκη αυτών των δυνατοτήτων με τις οποίες θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τους δεσμούς μας με τις εταιρίες, τα στούντιο και τους προμηθευτές hardware υλικού. Πιστεύουμε ότι το mpGreek θα αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη στο ήδη ισχυρό δίκτυο των συνεργατών μας , ενισχύοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διαθέτουμε  στον τομέα της ψηφιακής μουσικής.”


Οι κ. Άλεξ Κομπογιάννης και Γεώργιος Κόντος, ιδρυτές του mpGreek σχολίασαν σε μια κοινή δήλωσή τους: “Πιστεύουμε ότι η InernetQ θα είναι ιδανικός συνεργάτης του mpGreek και είμαστε ενθουσιασμένοι από τα οφέλη που θα προσφέρει η συμφωνία αυτή στους μετόχους μας, τους εταίρους μας και τους υπαλλήλους μας. Η πλατφόρμα διανομής ψηφιακής ψυχαγωγίας του mpGreek συμπληρώνει με ιδανικό τρόπο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της InternetQ, παρέχοντάς της τη δυνατότητα να εξασφαλίσει σημαντικά οφέλη από την εξαγορά αυτή. Στόχος μας είναι ο συνδυασμός της εμπειρίας που διαθέτουμε στο χώρο των ψηφιακών μέσων με τους πόρους και το διεθνές δίκτυο της InternetQ προκειμένου να εμπλουτίσουμε το ψηφιακό περιεχόμενο που διαθέτουμε”.


Αναφορικά με την οριστική συμφωνία εξαγοράς περιουσιακών στοιχείων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του mpGreek, κ. Άλεξ Κομπογιάννης, και ο Διευθυντής Τεχνολογίας του mpGreek, κ. Γεώργιος Κόντος, συμφώνησαν να παραμείνουν στη διοίκηση του mpGreek και μετά την εξαγορά της.