Όπως έχουμε ξαναπεί πολλάκις στο παρελθόν μέσα από τα κείμενά μας στο Techpress, είναι σχεδόν “must” να διαθέτει κανείς λογαριασμό σε μία, τουλάχιστον, cloud υπηρεσία. Ποτέ δεν ξέρετε πότε και πού μπορείτε να χρειαστείτε τα έξτρα δωρεάν GB που προσφέρουν –αφήστε που έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας από παντού: το tablet, το smartphone, το laptop. Το θέμα όμως είναι ότι άπαξ και συνηθίσετε να χρησιμοποιείτε την cloud τεχνολογία, τα άτιμα τα GB τελειώνουν γρήγορα. Τουλάχιστον αυτά που σας προσφέρονται δωρεάν…

Μην ανησυχείτε όμως διότι μπορείτε να τα αυξήσετε και μάλιστα δίχως να πληρώσετε το παραμικρό! Πώς; Ας είναι καλά η Google η οποία και υπό προϋποθέσεις σας χαρίζει 1 TB δωρεάν ελεύθερου/διαθέσιμου χώρου στο Google Drive! Τι χρειάζεται για να το διεκδικήσετε; Να συμμετάσχετε στο crowdsourcing πρόγραμμα της Google για τη βελτίωση του Google Maps. Ουσιαστικά η τελευταία ζητά από όσους χρησιμοποιούν την πλατφόρμα χαρτών της, να συνεισφέρουν στη βελτίωσή της προσθέτοντας reviews, φωτογραφίες και σημεία ενδιαφέροντος, ενημερώνοντας τις ήδη υπάρχουσες πληροφορίες ή απαντώντας απλώς ερωτήσεις άλλων χρηστών.

google-drive

Καθετί που κάνετε –από τα παραπάνω- σας δίνει 1 πόντο. Ε, μόλις μαζέψετε 200 πόντους, το δωρεάν 1 TB αποθηκευτικού χώρου στο Google Drive ξεκλειδώνεται αυτόματα! Ναι, θα χρειαστεί να κοπιάσετε προκειμένου να το καρπωθείτε, όμως όπως αντιλαμβάνεστε, η δουλειά σας θα αξίζει τον κόπο και τον χρόνο σας. Σε τελική ανάλυση, 1 TB είναι αυτό, δεν είναι και τίποτε λίγο –ενδεχομένως το laptop σας να διαθέτει μικρότερο δίσκο!

Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα Local Drives της Google, φτάνει να επισκεφθείτε αυτήν εδώ τη σελίδα, να δηλώσετε «ναι σε όλα» και είστε έτοιμοι! Βεβαιωθείτε απλά πως διαθέτετε την εφαρμογή Maps της Google στο smartphone σας, είτε αυτό τρέχει Android, είτε iOS.