Σε ελληνικών συμφερόντων ακίνητο πρόκειται να στεγαστεί ο Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός της Βουλγαρίας (BTC).

btcΣε ελληνικών συμφερόντων ακίνητο πρόκειται να στεγαστεί ο Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός της Βουλγαρίας (BTC), μετά από συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ BTC και της εταιρείας ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων European Trade Center, ένα fund στο οποίο συμμετέχει και ο εφοπλιστής Β. Ρέστης, μέσω της εταιρείας Assos Capital.

Η συμφωνία αφορά τη μακροχρόνια ενοικίαση 23.000 τ.μ. στον BTC στο υπό κατασκευή εμπορικό κέντρο Tsarigradsko Chaussee στη Σόφια, και όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η χρονική διάρκεια της συμφωνίας είναι για 20 χρόνια, με το αρχικό ετήσιο μίσθωμα να έχει οριστεί στα 3,48 εκατ. ευρώ.

Η μεταφορά του BTC προγραμματίζεται για την 1η Ιανουαρίου 2010, ενώ τα νέα του γραφεία θα καταλαμβάνουν το 1/3 του συνολικού στεγασμένου χώρου του εμπορικού κέντρου Tsarigradsko Chaussee.

Όπως σχολίασε ο εκτελεστικός διευθυντής του BTC Bernard Mosheni, η νέα πολιτική του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού προβλέπει τη μεταφορά του σ’ έναν ενιαίο χώρο όλων των υπηρεσιών, σε συνέχεια της συγχώνευσής του με τη Vivatel, τη θυγατρική εταιρεία για την κινητή τηλεφωνία. Ο κ. Mosheni ανέφερε ότι η μετακόμιση του οργανισμού στις νέες εγκαταστάσεις πρόκειται να λειτουργήσει καταλυτικά στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, στη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων, στη βελτιστοποίηση των δαπανών, και στη διασφάλιση της υγιούς μελλοντικής ανάπτυξης.

Το συγκρότημα του εμπορικού κέντρου Tsarigradsko Chaussee περιλαμβάνει πέντε κτίρια στα οποία θα βρεθούν επίσης εμπορικά καταστήματα και διεθνείς εμπορικοί όμιλοι, μεταξύ των οποίων και κάποιοι ελληνικοί (π.χ. Ηλεκτρονική, Public, κ.α.).