H Sony ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία για το PS4. Ο λόγος για το Remote Play το οποίο και θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμο οι απαιτητικοί κάτοχοι της κονσόλας. Τι κάνει αυτό; Ουσιαστικά θα σας επιτρέψει να “streamάρετε” τα αγαπημένα σας παιχνίδια από το PS4 κατ’ ευθείαν στο PC ή το Mac σας! Η Sony βέβαια πήρε την απόφασή της λίγο μετά την ανακοίνωση μιας ανεπίσημης εφαρμογής που κάνει ακριβώς το ίδιο, όμως όπως και να ‘χει, το ορίτζιναλ, το αυθεντικό, έχει πάντα άλλη χάρη. Αφήστε που το Remote Play PC, η περί ης ο λόγος εφαρμογή, κοστίζει και μάλιστα κάμποσο: £6,5 ή $10! Η Sony βέβαια δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τιμή για τη δικιά της αλλά όσο ζούμε και μπορούμε, ελπίζουμε στο δωρεάν!

Το Remote Play υπάρχει ήδη σαν υπηρεσία στο PS4, μόνο που επί του παρόντος είναι άχρηστο στους περισσότερους. Αυτό συμβαίνει διότι «γεφυρώνει» το PS4 με το PS Vita και το PlayStation TV, επιτρέποντας στον παίκτη να συνεχίσει το παιχνίδι του, από το σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας της εταιρείας στα άλλα δύο, κάτι που προϋποθέτει φυσικά πως θα έχει ένα απ’ αυτά στην κατοχή του. Επιπροσθέτως κατά καιρούς έχουν αναφερθεί διάφορα προβλήματα (με το Wi-Fi και τα πλήκτρα ως επί το πλείστον), οπότε η εντυπωσιακή εμπειρία που είναι σε θέση να προσφέρει η λειτουργία (βλ. Destiny π.χ.) αμαυρώνεται στο σύνολό της.

remote-play-2

Η κίνηση αυτή της Sony πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως έρχεται σαν απάντηση στην αντίστοιχη της Microsoft –η οποία ωστόσο έχει πάρει σάρκα και οστά καιρό τώρα. Οι κάτοχοι Xbox One, βλέπετε, είναι σε θέση να “streamάρουν” παιχνίδια από την κονσόλα στο PC τους εδώ και κάμποσο καιρό, φτάνει και τα δύο να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο. Θεωρητικά η υλοποίηση αυτή θα ήταν ό,τι έπρεπε και για το PS4, αν και θα πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω ανακοινώσεις από πλευράς Sony. Για εσάς πάντως που συχνά βλέπετε την τηλεόραση… κατειλημμένη την ώρα που αποφασίζετε να ξεδώσετε παίζοντας, η κίνηση αυτή της Sony θα είναι μάλλον… βάλσαμο!