Η Schneider Electric συμμετείχε ως Χρυσός Χορηγός στο 1ο Συνέδριο Τεχνολογίας της Ναυτεμπορικής με θέμα το “Internet of Things”.

H Schneider Electric, o παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση της ενέργειας και τον αυτοματισμό, συμμετείχε ως Χρυσός Χορηγός στο 1ο Συνέδριο Τεχνολογίας της Ναυτεμπορικής, με θέμα το “Internet of Things: Identifying business opportunities”, το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, στο Divani Caravel Hotel.

Ο κος Γεώργιος Δριτσάνος, Εμπορικός Διευθυντής του Τομέα IT της Schneider Electric, συμμετείχε στη 1η ενότητα του συνεδρίου, με θέμα «Η αγορά – Από τη φημολογία στην επένδυση και στο RoI», και παρουσίασε πώς οι διασυνδεδεμένες τεχνολογίες της Schneider Electric αναμορφώνουν τις βιομηχανίες, μετασχηματίζουν τις πόλεις και βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Δριτσάνος δήλωσε: «Στη Schneider Electric στόχος μας είναι να δημιουργούμε τεχνολογίες που θα επιτρέπουν την αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας από ανθρώπους και οργανισμούς. Ως όμιλος επενδύουμε σημαντικά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και στην καινοτομία με στόχο να κάνουμε την ενέργεια περισσότερο ασφαλή, αποδοτική και βιώσιμη. Οι λύσεις και τα προϊόντα μας υποστηρίζουν τη λεγόμενη Λειτουργική Ευφυϊα (Operational Intelligence), δηλαδή την εξαγωγή χρήσιμων πληροφοριών, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ορθότερες αποφάσεις όσον αφορά στη λειτουργία των κτιρίων, των εργοστασίων, των data centers αλλά και ολόκληρων των πόλεων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της 3ης ενότητας του συνεδρίου, με θέμα «Ο Πολίτης – Από τον υπολογιστή και το κινητό…παντού (έξυπνη πόλη, αυτοκίνηση, οικιακοί αυτοματισμοί)», ο κος Δημήτρης Ιωάννου, Services Sales Manager της Schneider Electric, συμμετέχοντας σε σχετικό panel εξήγησε πώς οι τεχνολογίες IoT δε θα πρέπει να φοβίζουν τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες καθώς οι πάροχοί τους, όπως η Schneider Electric, τις έχουν αναπτύξει και εφαρμόσει κατά κόρον τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, ο κος Ιωάννου τόνισε το γεγονός ότι η επένδυση σε διασυνδεδεμένες τεχνολογίες απαιτεί την αλλαγή κουλτούρας καθώς ναι μεν ανεβάζει το κόστος ενός έργου όμως ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης είναι σύντομος και τα οφέλη πολλαπλά για οργανισμούς και ιδιώτες.

Γιώργος Δριτσάνος, εμπορικός διευθυντής Τομέα ΙΤ της Schneider Electric

Γιώργος Δριτσάνος, εμπορικός διευθυντής Τομέα ΙΤ της Schneider Electric

Το φετινό συνέδριο, είχε στόχο να ενημερώσει το κοινό για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και εφαρμογές, τόσο σε επίπεδο B2B όσο και σε επίπεδο B2C, να σκιαγραφηθούν οι μελλοντικές τάσεις και να αναδειχτούν νέες ιδέες και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα οφέλη σε επιχειρηματικό και επαγγελματικό επίπεδο από τη πληθώρα εφαρμογών του Internet of Things, για τις μελλοντικές πλατφόρμες ενώ επιπλέον κατανόησαν πως το IoT μπορεί να κάνει τη καθημερινότητά τους πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, τέθηκε και παρουσιάστηκε ένα μεγάλο εύρος θεματολογίας, σχετικά με την ανάπτυξη του Internet of Things και τις αμέτρητες εφαρμογές του από το κλάδο της λιανικής πώλησης και τη δημιουργία νέων εμπειριών για τον καταναλωτή, έως και το δημόσιο τομέα και το οικιακό περιβάλλον με αυτοματισμούς σε επίπεδο ψυχαγωγίας, ασφάλειας και εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης, παρουσιάστηκαν οι επιχειρηματικές και επαγγελματικές ευκαιρίες που προκύπτουν από την εφαρμογή ΙοΤ, καθώς και εφαρμογές που αυξάνουν την απόδοση και την παραγωγικότητα των εργαζομένων αλλά και τρόποι έξυπνης διαχείρισης ενέργειας προς όφελος κάθε επιχείρησης.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στελέχη του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, φορείς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και υψηλόβαθμα στελέχη από την αγορά της ενεργειακής διαχείρισης, οι οποίοι με τη παρουσία τους υπογράμμισαν το κύρος της διοργάνωσης.