Γυμναστήριο στο σπίτι

Τα γυμναστήρια βάζουν λουκέτο και οι Θιβετιανοί δάσκαλοι της yoga βγάζουν μαλλιά για να τα τραβήξουν. Το Wii Fit μεταμορφώνει την παιχνιδομηχανή της Nintendo σε προσωπικό σας γυμναστή, στέλνοντας πολύ κόσμο στο ταμείο ανεργίας!

Wii Fit Το«Wii Fit» της Nintendo δεν είναι απλά ακόμα ένα παιχνίδι για το Wii. Για την ακρίβεια, δύσκολα μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς ως παιχνίδι. Έπειτα από την ανεπανάληπτη επιτυχία που είχε στην Ιαπωνία, ο περιβόητος τίτλος έρχεται και στην Ευρώπη. Το «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» μοιάζει να αποτελεί το νέο moto της Nintendo, καθώς έπειτα από τον πνευματικό… κάματο των «Brain Age» και «Brain Training», ήρθε η ώρα να κάψετε και καμιά θερμίδα. Το «Wii Fit» συγκρούεται μετωπικά με το στερεότυπο που θέλει τους gamers να σαπίζουν βουτηγμένοι σε καναπέδες, καταναλώνοντας λίτρα αναψυκτικών και junk food. Τοποθετείστε, λοιπόν, στο πάτωμα το ειδικό περιφερειακό του παιχνιδιού, το Wii Balance Board και ξεκινήστε τη γυμναστική! Η επιτυχία του «Wii Fit», άλλωστε, οφείλεται αποκλειστικά στην έξυπνη χρήση του συγκεκριμένου ιδιοφυούς gadget.

Το ασύρματο Wii Balance Board θυμίζει ζυγαριά, με τη διαφορά πως μπορεί να ανιχνεύσει την παραμικρή μεταβολή πίεσης και μετατόπισης κέντρου βάρους, γεγονός που συνεπάγεται πως μπορεί να «διαβάσει» τις κινήσεις του σώματος σας με απίστευτη ακρίβεια.

Με τη βοήθεια του «Wii Fit», έως 8 άτομα μπορούν να καταγράφουν την πρόοδό τους, χάρη στο νέο κανάλι που δημιουργείται στο κεντρικό μενού, το Wii Fit Channel. Εκεί μπορείτε να ζυγιστείτε, να δείτε που τοποθετείται το κέντρο βάρους σας, να κάνετε ένα τεστ ισορροπίας που μαρτυρά τη φυσική σας κατάσταση και να υπολογίσετε τον συντελεστή BMI (body mass index) που προσδιορίζει πόσο ανάλογο είναι το βάρος με το ύψος σας. Όλα τα παραπάνω γίνονται ακόμα και αν στο drive του Wii βρίσκεται δισκάκι από άλλο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, όταν εκκινήσετε το ίδιο το «Wii Fit», 4 τύποι κατηγοριών άσκησης είναι διαθέσιμοι: η αεροβική άσκηση, η άσκηση μυών, η yoga και τα παιχνίδια ισορροπίας. Πάνω από 40 διαφορετικές δραστηριότητες φιλοδοξούν να κάψουν το λίπος σας, να βελτιώσουν τη μυϊκή σας δύναμη και να επεκτείνουν τα όρια αντοχής σας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικές από αυτές: Hula Hoop, Ski Jump, Pressup Challenge, Rhythm Boxing, Rowing Squat, Lunge, Yoga στάσεις (Half Moon, Tree, Crocodile Twist) κ.α.

Θα εκπλαγείτε με το πόσο στενά μπορεί να σας παρακολουθεί ο ηλεκτρονικός γυμναστής σας, μέσω του Wii Balance Board. Αν πιστεύετε πως επειδή πατάτε πάνω του, τσεκάρει μόνο τα πόδια σας, είστε γελασμένοι. Η παραμικρή κίνηση, έστω και του ενός χεριού σας, μετατοπίζει ελάχιστα το κέντρο βάρους σας, δίνοντας την ευκαιρία στο Wii Balance Board να αντιληφθεί το λάθος που πηγαίνετε να κάνετε! Παράλληλα, το «Wii Fit» κρατά αρχείο των επιδόσεών σας, με τρόπο που θυμίζει το Brain Age. Εμπιστευθείτε το και σύντομα θα δείτε τη φυσική σας κατάσταση να απογειώνεται!

ΣΥΣΤΗΜΑ

Wii

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 7,5

ΗΧΟΣ: 8,5

GAMEPLAY: 10

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 10

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Nortec

Wii Fit Wii Fit
Wii Fit Wii Fit