Δυο ανώτατα στελέχη της Schneider Electric μετέχουν στο βιβλίο “Growing Global”, αναλύοντας το πώς η εταιρεία ενδυνάμωσε τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, ανακοίνωσε ότι δύο ανώτατα στελέχη της, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Jean-Pascal Tricoire, και η Γενική Διευθύντρια Αλυσίδας Εφοδιασμού και Αντιπρόεδρος, κα. Annette Clayton, συνέβαλαν στη συγγραφή του βιβλίου “Growing Global: Lessons for the New Enterprise” (Μεγαλώνοντας σε παγκόσμια κλιμακα: Μαθήματα για νέες επιχειρήσεις).

Το βιβλίο εκδόθηκε πρόσφατα από το μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Center for Global Enterprise (CGE), ο οποίος επικεντρώνεται στη μελέτη της σύγχρονης επιχείρησης. Στο “Growing Global” αναλύονται οι δυνάμεις που αλλάζουν ριζικά τις οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο και εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο ο επικεφαλής μιας επιχείρησης μπορεί να μεταφέρει στον οργανισμό του οποίου ηγείται μαθήματα από την πραγματική ζωή.

Το κεφάλαιο το οποίο συνέγραψαν ο κ. Tricoire και η κα. Clayton καταγράφει λεπτομερώς πώς η Schneider Electric μετέτρεψε τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού, από μία λειτουργία επικεντρωμένη στη μείωση του κόστους, σε ένα ισχυρό εργαλείο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας στην παγκόσμια αγορά. Το κεφάλαιο περιλαμβάνει πρακτικές συμβουλές για τις εταιρείες που αναζητούν τρόπους να προσφέρουν στους πελάτες και την αγορά, πρόσθετη αξία η οποία τους διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.

«Σε μία παγκοσμιοποιημένη και ασταθή οικονομία, αυτό που έχει ζωτική σημασία για μία επιχείρηση του μεγέθους της Schneider Electric δεν είναι μόνο η αύξηση της αποδοτικότητας και η δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και η δυνατότητα να προσφέρει στον πελάτη πραγματική αξία και διαφοροποίηση», δήλωσε ο κ. Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric, και παράλληλα μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου CGE.

Schneider-Electric«Η αλυσίδα εφοδιασμού αποτελεί το θεμέλιο της εμπειρίας που αποκομίζουν οι πελάτες μας από την εταιρεία: κορυφαία ποιότητα, έγκαιρη παράδοση και υπηρεσίες προσαρμοσμένες «στα μέτρα» τους. Επίσης, σε μεγάλο βαθμό επηρεάζει τα οικονομικά μας αποτελέσματα, είτε σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας ως προς το κόστος, είτε σε επίπεδο παραγωγής ρευστού. Η αλυσίδα εφοδιασμού της Schneider Electric αναπτύσσει ένα πλέγμα συνεργατών, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, το οποίο αξιοποιεί και εστιάζει στις δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών επικοινωνίας (focused & connected). Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπορούμε να μοιραστούμε την προσέγγισή μας ως προς την αλυσίδα εφοδιασμού καθώς και το πώς θέσαμε σε εφαρμογή αυτά που μάθαμε και σε άλλα πολύ σημαντικά τμήματα της δραστηριότητάς μας, προκειμένου να προσθέσουμε αξία σε ό,τι προσφέρουμε στους πελάτες μας, τους υπαλλήλους μας και ολόκληρη την αγορά».

Το βιβλίο “Growing Global’, το οποίο είναι διαθέσιμο από τις 10 Νοεμβρίου, προσφέρει σημαντικά ευρήματα και γνώση από μεγάλες παγκόσμιες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο CGE, όπως η IBM, η Ogilvy & Mather και η Yahoo.