Η LG και το Τμήμα Business Solutions στηρίζουν τον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο ως χορηγοί στο συνέδριο Hospitality.next: Building a boutique destination 2015.

H LG Electronics Hellas και το τμήμα LG Business Solutions χορήγησαν το συνέδριο τουριστικού ενδιαφέροντος ‘Hospitality.next: Building a boutique destination 2015’, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο ‘Maroussi Plaza’. Στο συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Boussias Conferences και το περιοδικό ‘Hotel & Restaurant’, παρευρέθηκαν φορείς του τουριστικού κλάδου και εκπρόσωποι επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, ενώ έμπειρα στελέχη του κλάδου και διεθνείς ομιλητές ανέδειξαν τις τάσεις που συνθέτουν μία αυθεντική και προσοδοφόρα ξενοδοχειακή εμπειρία.

Συγκεκριμένα, στο ‘Hospitality.next 2015’ παρουσιάστηκαν οι καινοτόμες πρακτικές που εφαρμόστηκαν από κορυφαίες εταιρείες και φορείς του ελληνικού τουριστικού κλάδου, με αποτέλεσμα την βέλτιστη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων, την ανάδειξη προορισμών, τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών, την αξιοποίηση της τεχνολογίας και την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης. Στα δύο πάνελ συζήτησης του συνεδρίου συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του ελληνικού τουρισμού, οι οποίοι μίλησαν για τις τελευταίες τάσεις σε επίπεδο ανάπτυξης υποδομών, υπηρεσιών και branding μίας «boutique» ταξιδιωτικής εμπειρίας, δηλαδή μιας εμπειρίας διαφοροποιημένης, υψηλής αξίας για τον πελάτη και αυξημένης κερδοφορίας για τον επιχειρηματία.

Γιάννης Μαντάς

Γιάννης Μαντάς

Στο πλαίσιο του ‘Hospitality.next 2015’, ο κ. Γιάννης Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής του τμήματος Business Solutions της LG Electronics Hellas, έκανε παρουσίαση με θέμα σημαντικού επιχειρηματικού και λειτουργικού ενδιαφέροντος για τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με τίτλο “Smart Hotel Infotainment & Energy Solutions”. Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης, αναφέρθηκε στον κεντρικό ρόλο της τεχνολογίας και των τάσεων infotainment στη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας διαμονής στα δωμάτια των επισκεπτών μέσω εξειδικευμένων ξενοδοχειακών τηλεοράσεων, αλλά και digital signage λύσεις με video wall, led ή touch displays για τους κοινόχρηστους χώρους.

Στο δεύτερο μέρος, στο κομμάτι των ενεργειακών λύσεων, ο κ. Μαντάς επεσήμανε τα τεράστια περιθώρια για μείωση του λειτουργικού κόστους μέσα από προηγμένες τεχνολογίες αιχμής, όπως η χρήση των ενεργειακά αποδοτικών και πιστοποιημένων κατά Eurovent συστημάτων επαγγελματικού κλιματισμού LG Multi V, αλλά και θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης με αντλίες θερμότητας LG Therma V και μονάδες LG Hydrokit.

«Η δυναμική παρουσία της LG στην Ελλάδα μετρά ήδη περισσότερα από 10 χρόνια, ενώ στόχος μας παραμένει ο σχεδιασμός καινοτόμων, ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και παράλληλα μειώνουν το λειτουργικό κόστος των επαγγελματιών κάθε κλάδου. Με πλήρη επίγνωση και πίστη στις εξαιρετικές δυνατότητες και την αναπτυξιακή δυναμική που έχει επιδείξει ο ελληνικός τουριστικός κλάδος τα τελευταία χρόνια, η LG και το Τμήμα LG Business Solutions δε μπορούν παρά να τον στηρίζουν έμπρακτα, αναγνωρίζοντας ότι η συμβολή του είναι πολύ σημαντική, τόσο για την οικονομία της χώρας μας, όσο και για την περαιτέρω ανάπτυξη του ίδιου του κλάδου, ώστε να γίνει ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς παγκοσμίως», ανέφερε ο κ. Μαντάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

LG @ Hospitality.next 2015 conference_3Τέλος, στον συνεδριακό χώρο οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το περίπτερο της LG και να θαυμάσουν από κοντά μερικά από τα πιο προηγμένα προϊόντα της. Συγκεκριμένα, υπήρχε εγκατεστημένη η τηλεόραση ξενοδοχειακού τύπου LG Pro:Centric Smart Hotel TV, που αποτελεί την ιδανική λύση για την πλήρη κάλυψη των αναγκών ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των φιλοξενούμενων μιας τουριστικής επιχείρησης.

Οι σειρές των ξενοδοχειακών τηλεοράσεων (Hotel TVs) που διαθέτει η LG προσφέρουν κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου, προηγμένες λειτουργίες, αλλά και κομψό σχεδιασμό, ώστε να εναρμονίζονται απόλυτα με τις απαιτητικές προδιαγραφές των ξενοδοχείων. Επιπλέον, στο περίπτερο της LG υπήρχε και η εξαιρετική τηλεόραση υπέρ-υψηλής ανάλυσης LG UHD 98 ιντσών, για προβολή πεντακάθαρων εικόνων υψηλής ευκρίνειας με ρεαλιστικά, έντονα χρώματα. Τέλος, με την ολοκλήρωση του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε κλήρωση, όπου δύο τυχεροί κέρδισαν δύο ασύρματα LG Music Flow H3 smart hi-fi ηχεία για ατέλειωτες ώρες μουσικής απόλαυσης.

Με μακροχρόνια εμπειρία στον ξενοδοχειακό τομέα, μετρώντας ήδη πολυάριθμες επιτυχημένες συνεργασίες με μεγάλες τουριστικές μονάδες ανά την Ελλάδα και διευρύνοντας συνεχώς το portfolio της, η LG και το τμήμα Business Solutions αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία ότι αποτελούν έναν αξιόπιστο και σταθερό συνεργάτη, που προσφέρει ολοκληρωμένες επαγγελματικές λύσεις και άριστη εξυπηρέτηση στους εταιρικούς της πελάτες, τόσο σε pre- όσο και σε after-sales επίπεδο.