Η καινοτόμος ελληνική εφαρμογή ενημερώνει άμεσα για όλα τα επικίνδυνα προϊόντα στην Ελλάδα και διατίθεται σε Android και αναμένεται σύντομα σε iOS.

Η Bytelogic Mobile δημιούργησε και προσφέρει εντελώς δωρεάν την καινοτόμο Ελληνική εφαρμογή στον τομέα της ασφάλειας των προϊόντων, με το όνομα Revoca. Η εφαρμογή Revoca που διατίθεται σε Android και σύντομα αναμένεται σε iOS, ενημερώνει άμεσα τον καταναλωτή για τις ανακλήσεις επικίνδυνων προϊόντων στην Ελλάδα και δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε, να ελέγχει πόσο ασφαλή είναι τα προϊόντα που έχει ήδη αγοράσει αλλά ακόμα και πριν τα αγοράσει.

Η εφαρμογή ανανεώνεται διαρκώς από έγκυρες πηγές όπως τον ΕΟΦ, ΕΦΕΤ, Γ.Γ. Βιομηχανίας αλλά και Ευρωπαικούς φορείς ασφάλειας πρϊόντων, παρέχοντας τα προϊόντα που έχουν ανακληθεί σε κατηγορίες όπως, τρόφιμα, ποτά, οχήματα, καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής, παιδικές τροφές, παχνίδια, φάρμακα και άλλες.

Κάθε χρόνο ανακαλείται σημαντικός αριθμός προϊόντων που χαρακτηρίζονται επικίνδυνα πολλά εκ των οποίων είναι προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Οι καταναλωτές συνήθως δεν έχουν ούτε το χρόνο, ούτε τα κατάλληλα εργαλεία για να εξακριβώσουν αν το προϊον που έχουν αγοράσει είναι ασφαλές. Τα ανακληθέντα προϊόντα μπορεί να χρησιμοποιηθούν ή να καταναλώθουν, χωρίς ο καταναλωτής να το γνωρίζει αυξάνοντας τον κίνδυνο από πιθανές αρνητικές συνέπειες. Επιπλέον πλήττεται και η τσέπη του καταναλωτή αφού ο καταναλωτής σε πολλές περιπτώσεις αγνοεί ότι υπάρχει δυνατότητα επιστροφής ή επισκευής του προβληματικού προϊόντος που έχει ήδη αγοράσει.

unnamed5Η εφαρμογή Revoca παρέχεται χωρίς κανένα κόστος για τον καταναλωτή, τον ενημερώνει για τα ανακληθέντα προϊόντα οποιαδήποτε χρονική στιγμή, μέσω του tablet ή του κινητού τηλεφώνου του με τη βοήθεια ισχυρών αλλά απλών στη χρήση εργαλείων. Εργαλεία όπως η κατηγοριοποιήση προϊόντων, τα αυτόματα notifications πρόσφατων ανακληθέντων προϊόντων, η χρήση λέξεων κλειδιών, η σάρωση barcode και η εύρεση LOT που βρίσκεται στην ετικέτα των προϊόντων, διασφαλίζοντας έτσι την υγεία και την ποιότητα ζωής, του ίδιου του καταναλωτή και της οικογένειας του.

Η εφαρμογή Revoca αποτελεί το αξιόπιστο εργαλείο για τον καθένα που θέλει, άμεσα και εύκολα να ενημερώνεται για τα προϊόντα που έχουν ανακληθεί για λόγους ασφαλείας και έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ενημέρωση του καταναλωτή σε ένα τόσο σημαντικό τομέα όπως είναι η επικινδυνότητα των προϊόντων.

To app βρίσκεται ήδη στο Google Play Store και είναι δωρεάν για όλους χωρίς συνδρομές και άλλες χρεώσεις.