Οι άνθρωποι της Google είναι φανατικοί του Star Wars και γι’ αυτό δημιούργησαν σε συνεργασία με την Lucasfilm και τη Disney το google.com/starwars.

Η πρώτη ανάμνηση που έχω να βλέπω μια ταινία, είναι με τον πατέρα μου. Ήμουν περίπου τεσσάρων κι ένα απόγευμα ο μπαμπάς έβαλε στο βίντεο το Star Wars. Φυσικά ήταν τέλειο κι έκτοτε έχω δει την τριλογία δώδεκα φορές.

Προφανώς δεν αποτελεί έκπληξη ότι υπάρχουν πάρα πολλοί φανς του Star Wars σαν εμένα εδώ στη Google. Συχνά βλέπεις τον Darth Vader, σκύλους ντυμένους σαν Yoda, και καμιά φορά ο stormtrooper κάνει βόλτες στα κέντρα δεδομένων (data centers) (μάλλον γιατί ψάχνει ακόμη για droids).

google-maps-starwa_3507426bΈτσι όταν πρωτο-ακούσαμε για το Επεισόδιο VII, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πώς θα μπορούσε η Google να κάνει ένα αφιέρωμα σ’αυτές τις επικές ιστορίες: “Δεν θα ήταν τέλειο να κάναμε κάτι με το Star Wars στην Αναζήτηση; Το Millennium Falcon στο Cardboard θα ήταν πολύ πετυχημένο! Κι αν γινόταν το Google Translate να είχε γαλακτικές γλώσσες;” και άλλα διάφορα. Όσο η λίστα με τις ιδέες μας μεγάλωνε, μεγάλωνε κι ο αριθμός παθιασμένων μηχανικών και άλλων συναδέλφων που είχαν όρεξη να τις αναπτύξουν.

Μιλήσαμε με την Lucasfilm και την Disney, και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε όλοι μαζί για το google.com/starwars. Είναι ένα μέρος για τους φανς και από σήμερα μπορείτε να διαλέξετε τη φωτεινή ή τη σκοτεινή πλευρά και μετά να δείτε τις αγαπημένες σας Google εφαρμογές όπως το Gmail, τους Χάρτες Google, το YouTube, το Chrome και πολλές άλλες να αλλάζουν σύμφωνα με την επιλογή σας.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Έχουμε κι άλλα πράγματα ν’ ανακοινώσουμε από τώρα μέχρι την πρεμιέρα- συμπεριλαμβάνοντας το Millennium Falcon σε εικονική πραγματικότητα σε όλο του το μεγαλείο, οπότε αναμένετε νεώτερα. Έχουμε επίσης κρύψει μερικές εκπλήξεις. Οπότε ξυπνήστε τη Δύναμη που κρύβετε μέσα σας, και προετοιμαστείτε για πράγματα από μακρινούς χρόνους και γαλαξίες…