Το 4sqwifi είναι μία εφαρμογή-must για ΄κείνους που το πρώτο πράγμα που κάνουν μόλις βρεθούν σε έναν καινούριο χώρο (αεροδρόμιο, σταθμός, θέατρο, πολυκατάστημα, ταβέρνα, ναυπηγείο, πηγάδι, το Έβερεστ, δεν έχει σημασία) είναι να ελέγξουν για διαθέσιμο δίκτυο Wi-Fi. Χρησιμοποιώντας τους χάρτες και τα σημεία του Foursquare, κρατά για το καθένα εξ αυτών που προσφέρει ελεύθερο Wi-Fi, τον κωδικό πρόσβασης!

4sq-wifi-1

Εντάσσεται στα λεγόμενα “everyday lifehacks” και εδώ που τα λέμε όχι κι άδικα. Θα το κατεβάσετε δωρεάν στο κινητό σας, εκτός κι αν έχετε ήδη εγκατεστημένο το Foursquare οπότε μπορείτε να απολαύσετε τα βασικά του πλεονεκτήματα κι από εκεί. Στους χάρτες του, θα βρείτε όλα τα σημεία που προσφέρουν πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο και φυσικά τους κωδικούς για να συνδεθείτε! Αυτοί έρχονται με τη μορφή tips από χρήστες της υπηρεσίας, κάτι που είναι ορατό και μέσω του ίδιου του Foursquare.

Έξυπνο; Αποδοτικό σίγουρα, τέλειο και “must have app” για εκείνους που δεν διαθέτουν μεγάλο αριθμό δεδομένων στο πρόγραμμα κινητής τους τηλεφωνίας –ειδικά τη σήμερον ημέρα που τα περισσότερα καταστήματα προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi στους πελάτες τους και όχι μόνο. Η εφαρμογή 4sqwifi μπορεί να μην είναι καινούρια, ωστόσο βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και χρόνια παραμένοντας διαρκώς ψηλά στις προτιμήσεις των mobile χρηστών. Το καλύτερο όλων; Είναι δημιουργημένη από Έλληνα: τον Απόστολο Παπαδόπουλο ο οποίος την εμπνεύστηκε κατά τη διάρκειας του μαθήματός του στο σχολείο το 2011!