Ακούτε ένα φοβερό κομμάτι στο iPhone, τόσο φοβερό που θέλετε να το μοιραστείτε με φίλους και γνωστούς. Τι μπορείτε να κάνετε στα γρήγορα; Θεωρητικά θα έπρεπε μέχρι πρότινος να βρείτε το κομμάτι αυτό στο YouTube και να αρχίσετε τα copy/paste, όμως οσονούπω θα υπάρχει ακόμα πιο εύκολη λύση: τα Music Stories του Facebook!

Πρόκειται για έναν νέο τύπο post ο οποίος θα επιτρέπει στους χρήστες του Facebook να ακούν ένα απόσπασμα 30 δευτερολέπτων από ένα κομμάτι ή ολόκληρο άλμπουμ! Το streaming της μουσικής θα γίνεται μέσω Apple Music και Spotify (ανάλογα με την πηγή που επέλεξε ο χρήστης) και θα είναι δυνατή η επί τόπου αγορά του εν λόγω κομματιού, πάντα από την ίδια υπηρεσία.

facebook-music-stories

Η προσθήκη αυτή μοιάζει ιδιαίτερα ελκυστική για το Facebook, ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε πως και άλλα social δίκτυα στο παρελθόν αποπειράθηκαν να εμπλακούν με το streaming μουσικής (τελευταία παραδείγματα αυτά των Twitter και Instagram) με αξιοσημείωτη αποτυχία. Ο τρόπος υλοποίησης του Facebook όμως είναι τελείως διαφορετικός: ο χρήστης θα είναι σε θέση να δει τις προεπισκοπήσεις των 30 δευτερολέπτων και να αγοράσει εν συνεχεία τα κομμάτια χωρίς να φύγει καν από το περιβάλλον του Facebook!

Το μόνο βέβαιο είναι πως το Facebook προσθέτει ένα ακόμα βέλος στη φαρέτρα του. Το πώς θα το χρησιμοποιήσει, είναι μια άλλη, μεγάλη ιστορία…