Η Schneider Electric κερδίζει ξανά τον τίτλο του Ηγέτη στο Magic Quadrant της Gartner για το 2015 και την Αγορά των Data Center Infrastructure Management Tools.

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός σε θέματα ενεργειακής διαχείρισης και εφαρμογών αυτοματισμού, ανακοίνωσε ότι στην τελευταία έκδοση του Magic Quadrant για τις εφαρμογές DCIM (Διαχείριση Υποδομών Data Center) η Gartner αναγνωρίζει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την ηγετική θέση στην Αγορά των λύσεων DCIM τόσο της Schneider Electric όσο και της σουίτας λογισμικού StruxureWare for Data Centers.

Πιο συγκεκριμένα, η Gartner τοποθετεί τη Schneider Electric στο τεταρτημόριο των ηγετών του Magic Quadrant for DCIM Tools για δεύτερη χρονιά στη σειρά, έχοντας αξιολογήσει την ‘πληρότητα του οράματος’ και την ‘ικανότητα της εταιρείας να το υλοποιεί.’ Η Schneider Electric, από την πλευρά της, θεωρεί ότι η αναγνώριση αυτή έρχεται να υπογραμμίσει την ικανότητα της να προσφέρει μία ενιαία και ολοκληρωμένη λύση που καλύπτει όλες τις κρίσιμες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΙΤ room, και δίνει στους πελάτες της την ορατότητα, τον έλεγχο και τις εφαρμογές αυτοματισμού που χρειάζονται, προκειμένου να μειώσουν το κόστος ενέργειας και τις λειτουργικές τους δαπάνες (OpEx), και παράλληλα να βελτιώσουν την αποδοτικότητα της επιχείρησής τους.

«Καθώς οι επιχειρήσεις βασίζονται όλο και περισσότερο στην ψηφιακή πληροφορία, τα data centers μετατρέπονται σταδιακά από κέντρα κόστους σε μοχλούς ανάπτυξης. Συνδέοντας τα εργαλεία DCIM με το IT Service Management (ITSM) εξασφαλίζεται μια πληρέστατη εικόνα του data center και δημιουργείται η βάση για την ανάπτυξη ενός software-defined κέντρου», αναφέρει ο κ. Soeren Brogaard Jensen, αντιπρόεδρος στο τμήμα Global Data Center Software & Managed Services της Schneider Electric.

«Πιστεύουμε ότι η αναγνώριση της ηγετικής μας θέσης στο Magic Quadrant for DCIM της Gartner ενισχύει τη δυνατότητα της Schneider Electric να βοηθά τους υπεύθυνους των data center να παίρνουν σωστές αποφάσεις με βάση πληροφορίες που αντλούν από μία μεγάλη πλατφόρμα εργαλείων ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο, ενώ θα πρέπει να επισημάνουμε και το γεγονός ότι η λύση αυτή μπορεί να προσαρμόζεται στις ειδικότερες ανάγκες συγκεκριμένων κλάδων».

Schneider-ElectricΗ εκτεταμένη διαδικασία αξιολόγησης που χρησιμοποιεί η Gartner για τη διαμόρφωση του Magic Quadrant βασίζεται σε 14 κριτήρια. Η Schneider Electric, η οποία πετυχαίνει την καλύτερη επίδοση στον τομέα που αφορά την πληρότητα του οράματός της, πιστεύει ότι η θέση της αντανακλά τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα της λύσης StruxureWare for Data Centers, μιας λύσης που μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα συστήματα παροχής ισχύος και ψύξης που ήδη υπάρχουν, επιτρέποντας την ολιστική διαχείριση οποιουδήποτε data center μέσα από την πλήρη αποτύπωση και ανάλυση όλων των σχετικών δεδομένων.

Με το StruxureWare for Data Centers, η Schneider Electric πιστεύει ότι οι χρήστες μπορούν να βελτιστοποιούν πιο εύκολα την αποδοτικότητα, το χρόνο λειτουργίας, την κατανάλωση ρεύματος και τα κόστη των κέντρων τους, πετυχαίνοντας την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην υψηλή διαθεσιμότητα και την κορυφαία αποδοτικότητα των υποδομών ΙΤ.

Η σουίτα StruxureWare for Data Centers της Schneider Electric μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα ενός data center καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ξεκινώντας από τα αρχικά στάδια του σχεδιασμού και της εγκατάστασης, μέχρι τη λειτουργία, τις μετρήσεις απόδοσης και την περαιτέρω επέκταση.