Η Ericsson προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με την Cisco με απώτερο σκοπό την αύξηση των πωλήσεων και των συνεργειών.

Η Ericsson ανακοινώνει σήμερα, μία νέας γενιάς στρατηγική συνεργασία με την Cisco για τη δημιουργία των δικτύων του μέλλοντος. Η συνεργασία θα συνδυάζει τα καλύτερα των δύο εταιρειών: routing, data center, networking, cloud, mobility, διαχείριση και έλεγχο, και δυνατότητες υπηρεσιών παγκόσμιας κλίμακας.

Η Ericsson μαζί με τη Cisco, ηγέτη στον τομέα του IPnetworking, προσφέρει end-to-end ηγεσία σε όλες τις αρχιτεκτονικές δικτύου για 5G, cloud και IP , καθώς και για το Internet of Things.

Η σημερινή ανακοίνωση υποστηρίζεται από πολλαπλές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας συνεργασίας για παγκόσμιας κλίμακας υπηρεσίες, καθώς και μια ευρεία συμφωνία μεταπώλησης προιόντων. Τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν επίσης συμφωνήσει να συζητήσουν τις πολιτικές FRAND και να συνάψουν μια συμφωνία άδειας εκμετάλλευσης για τα αντίστοιχα χαρτοφυλάκια πατεντών τους.

Ο Hans Vestberg, President και CEO, Ericsson, δηλώνει: “Αυτή η συνεργασία ενισχύει τη στρατηγική IP που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στο μετασχηματισμό της εταιρείας μας. ”

151109-infographic Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, η Ericsson θα επεκτείνει τις αγορές της και αναμένεται η συνεργασία αυτή να αποφέρει 1 δισεκατομμύριο δολάρια ή περισσότερο επί των επιπρόσθετων πωλήσεων έως το 2018 (ολόκληρο το έτος).

Η διευρυμένη αγορά ανήκει κατά κύριο λόγο στον τομέα των επιχειρηματικών υπηρεσιών, software και προϊόντων μεταπώλησης της Cisco. Οι επιπρόσθετες πωλήσεις αναμένεται ότι θα αυξήσουν τα λειτουργικά έσοδα ήδη από το 2016. Η συνεργασία αναμένεται να αποφέρει στο σύνολο των αποτελεσμάτων χρήσης του έτους από τις συνέργειες, κατά κύριο λόγο σε δαπάνες ύψους 1 δισ SEK το 2018.

Η Ericsson και η Cisco θα συνεχίσου να διερευνούν περαιτέρω για κοινές επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς η εταιρική τους σχέση θα εξελίσσεται.