H Siri έγινε η πρώτη ψηφιακή προσωπική μας βοηθός, η λειτουργία της οποίας βασιζόταν επάνω στην τεχνητή νοημοσύνη. Αποκλειστικό προνόμιο των κατόχων συσκευών iOS, η Siri από την πρώτη στιγμή ανέλαβε να τους κάνει να αισθανθούν καλύτερα και πιο άνετα, όπως επίσης και να εκμεταλλευτούν τις λειτουργίες της iΣυσκευής τους στο πλήρες φάσμα τους. Πολλοί είναι εκείνοι που αρνούνται πεισματικά να τη χρησιμοποιήσουν, θεωρώντας πως δεν υπάρχει λόγος και πως δύσκολα θα του προσφέρει κάτι το ουσιώδες. Μέγα λάθος!

Θέλετε να δούμε 10 πράγματα που θα αναλάβει η Siri να κάνει για λογαριασμό σας, αλλάζοντας άρδην την καθημερινότητά σας;

Ξυπνητήρι

Όχι, η Siri δεν θα σας ξυπνήσει όπως π.χ. η μαμά σας πριν κάποια χρόνια. Θα ρυθμίσει ωστόσο το ξυπνητήρι την ώρα που θέλετε, φτάνει απλά να πείτε “Siri, set an alarm for 8 AM”.

Κλήσεις

Αν οδηγείτε ή εν πάση περιπτώσει, κάνετε κάτι άλλο και δεν μπορείτε να μιλήσετε, ζητήστε από τη Siri να πάρει ένα τηλέφωνο για λογαριασμό σας. Με ένα “Siri, call mom with speaker” θα καλέσει τη μητέρα σας και θα τη βάλει και σε ανοιχτή ακρόαση.

Ώρα

Η Siri μπορεί να σας πληροφορήσει τι ώρα είναι σε κάποιο μέρος του κόσμου. Ρωτήστε απλώς “Siri, what time is it in Istanbul?” ή όπου αλλού θέλετε και voila!

siri-2

Τραγούδια

Ψάχνετε τον τίτλο του κομματιού που ακούτε; Shazam και SoundHound είναι τόσο ξεπερασμένα! Πείτε “Siri, which song is this?” και με τη βοήθεια της βάσης δεδομένων του Shazam θα πάρετε απάντηση.

Κρατήσεις

Αν το εστιατόριο που σκοπεύετε να πάτε το βράδυ βρίσκεται στη λίστα του OpenTable, τότε η Siri μπορεί να κλείσει τραπέζι για ‘σας! Ρωτήστε τη αν υπάρχει διαθέσιμο και δείτε τι έχει να σας προτείνει!

Εφαρμογές

Αν στο iPhone σας επικρατεί ο κακός χαμός, η Siri μπορεί να ανοίξει μια εφαρμογή γλιτώνοντάς σας από όλο αυτό το ψάξιμο. Πείτε της κάτι σε “Siri, open LiveScore” και είστε έτοιμοι!

Αριθμομηχανή

Σταμάτησε το μυαλό σας και δεν είναι σε θέση να θυμηθεί ούτε καν την προπαίδεια του 6; Όλα καλά, η Siri είναι εδώ: ρωτήστε τη (“calculate”) για μία πράξη και πάρτε απάντηση κατ’ ευθείαν.

siri-3

Wi-Fi

Μπαίνετε στο σπίτι ή το γραφείο: ποιος ο λόγος να καταναλώνετε άσκοπα δεδομένα; Πείτε στη Siri “turn on Wi-Fi” και συνδεθείτε στο ασύρματο δίκτυό σας αυτοστιγμεί.

Μηνύματα

Ζητήστε από τη Siri να στείλει ένα μήνυμα (“Siri, send a text message”) κι αυτή θα το κάνει! Αναφέρετε τον παραλήπτη και υπαγορεύστε της το κείμενο, κατά προτίμηση αργά και σταθερά μόνο.

Παρατσούκλι

Πώς θέλετε να σας αποκαλεί η Siri; Ό,τι κι αν έχετε κατά νου, ζητήστε της να σας φωνάζει έτσι κι εκείνη θα το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη!