Αναβαθμιστήκατε κι εσείς λοιπόν στην τελευταία έκδοση του iPhone –ή εν πάση περιπτώσει σε μία πιο καινούρια απ’ ό,τι εκείνη που διαθέτατε. Με γεια! Πώς θα περάσετε όμως αυτούσιο το περιεχόμενο του παλιού σας iPhone στο καινούριο; Βλέπετε, η Apple σας δίνει τη δυνατότητα να «φωτογραφίσετε» ανά πάσα ώρα και στιγμή το iPhone σας για δύο λόγους: backup και restore.

Στην περίπτωση που αγοράσετε ένα καινούριο iPhone, τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να μεταφέρετε ό,τι περιείχε το παλιό σας εκεί, είναι τα εξής:

Ανοίγετε το iTunes, συνδέετε την παλιά σας συσκευή στο PC σας και αφού την αναγνωρίσει αυτό, επιλέξτε Αρχείο (αν δεν βλέπετε το οριζόντιο μενού, πατήστε Alt), Συσκευές και από εκεί, το iPhone σας.

backup-iphone-1

Στο μενού, διαλέγετε την τρίτη επιλογή: Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας. Αφήστε το iPhone σας να αντιγράψει όλα του τα περιεχόμενα στο PC σας.

Αφού ολοκληρωθεί το προηγούμενο βήμα, συνδέστε το καινούριο σας iPhone. Κάντε ακριβώς τα ίδια, μόνο που αντί για την τρίτη επιλογή στο Συσκευές, διαλέξτε την τέταρτη, Επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας.

Εφ’ όσον το νέο σας iPhone διαθέτει την τελευταία έκδοση του iOS, θα πάρει το πλήρες περιεχόμενο του παλιού σας. Αφήστε του μόνο λίγο χρόνο για να κατεβάσει όλες εκείνες τις εφαρμογές και τα δεδομένα που διέθετε ο… προκάτοχός του.

backup-iphone-2

Η όλη διαδικασία εναλλακτικά μπορεί να γίνει και μέσω iCloud. Πηγαίνετε στα Settings, από εκεί στο iCloud κι εκεί στο Backup (Storage & Backup αν διαθέτετε έκδοση iOS 7 ή παλαιότερη). Επιλέξτε το Back Up Now και αυτό ήταν! Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα κάνετε restore (επαναφορά) στο νέο σας iPhone. Και στις δύο περιπτώσεις, καλό θα ήταν να είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο Wi-Fi δίκτυο για να αποφύγετε την αλόγιστη κατανάλωση δεδομένων.