Η LeftHand Networks, εταιρεία της HP, ανακοίνωσε λύση αποθήκευσης δεδομένων που μειώνει το κόστος και αυξάνει την απόδοση σε εικονικά περιβάλλοντα server.

HPΗ LeftHand Networks ανακοίνωσε μία entry-level  λύση αποθήκευσης δεδομένων (SAN – Storage Area Network), η οποία βελτιώνει την απόδοση και μειώνει το κόστος αποθήκευσης μέσω της εικονικής οργάνωσης server για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το SAS Starter SAN της LeftHand, βοηθά τους πελάτες να αναπτύξουν με αποτελεσματικό τρόπο τα πρώτα έργα εικονικοποίησης (virtualization), απλοποιώντας τη διαδικασία δημιουργίας, πρόσβασης και διαχείρισης των κοινόχρηστων πηγών αποθήκευσης. Επιπλέον, μειώνει το κόστος και τα προβλήματα που προκύπτουν στην απόδοση, εξισορροπώντας αυτόματα τους όγκους των δεδομένων σε όλες τις μονάδες δίσκων, τις συνδέσεις δικτύων και τους επεξεργαστές.

Το SAS Starter SAN περιλαμβάνει εργαλεία διαχείρισης τα οποία παρέχουν δυνατότητες αναπαραγωγής,  αποδυναμωμένης μεταβίβασης ρυθμίσεων (thin provisioning) και λήψης στιγμιότυπων. Αυτές οι δυνατότητες βοηθούν να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των δεδομένων καθώς το περιβάλλον γίνεται πιο περίπλοκο. Επιπλέον, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν μόνο τη χωρητικότητα που χρειάζονται, αυξάνοντας με ευκολία την χωρητικότητα και απόδοση του συστήματός τους χωρίς να βιώνουν καμία διακοπή. Το SAS Starter SAN μπορεί να κλιμακωθεί σε παραπάνω από 80 θύρες δικτύου και σε 320 μονάδες δίσκου για να προσαρμοστεί στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

Η LeftHand παρουσίασε επίσης και ένα SATA Starter SAN υψηλότερης χωρητικότητας, το οποίο παρέχει μείωση του κόστους της τάξης του 25 % στο κόστος ανά gigabyte (GB) της χωρητικότητας της μονάδας δίσκου από ότι η προηγούμενη γενιά.(1) Η δυνατότητα αποθήκευσης της λύσης έχει αυξηθεί κατά 33% και φθάνει τα 12 terabyte (TB) διατηρώντας ταυτόχρονα ενώ διατ΄θεται στην ίδια τιμή. Το SATA Starter SAN είναι ιδανικό για πελάτες που επιθυμούν να ενσωματώσουν στην επιχείρησή τους συστήματα αποθήκευσης για Microsoft Windows® ή Linux servers.


Περισσότερες πληροροφορίες για τις λύσεις της LeftHand Networks SAN διατίθενται στο www.lefthandnetworks.com.


(1) Το SATA Starter SAN υψηλότερης χωρητικότητας παρέχει ένα κόστος ανά GB ύψους $2.50, μια μείωση της τάξεως του 25 τοις εκατό από το προηγούμενο κόστος ανά GB των $3.33.