Η IDC χαρακτηρίζει τη Schneider Electric ως “ηγέτη” στην αγορά λύσεων διαχείρισης υποδομών Data Center χάρη στη σουίτα StruxureWare for Data Centers.

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός σε θέματα ενεργειακής διαχείρισης και αυτοματισμού, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την έκθεση IDC MarketScape: Worldwide Data Center Infrastructure Management 2015 Vendor Analysis, η σουίτα λογισμικού StruxureWare for Data Centers κατέχει ηγετική θέση στην Αγορά DCIM.

Η έκθεση καταγράφει λεπτομερώς την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς DCIM, η οποία μεγαλώνει καθώς καλείται να υποστηρίξει, με όλο και πιο αποδοτικό τρόπο, data centers και μηχανογραφικές εφαρμογές κρίσιμες για τη λειτουργία μιας επιχείρησης. Αφού η πρόταση της Schneider Electric συγκρίθηκε με μια μεγάλη γκάμα ανταγωνιστικών λύσεων, τοποθετήθηκε για ακόμη μία φορά στην ανώτατη κατηγορία, αυτή του ηγέτη της αγοράς DCIM.

Για κάθε εξεταζόμενη λύση, το IDC MarketScape ακολουθεί μία αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης, η οποία βασίζεται σε έρευνα και συνεντεύξεις των κατασκευαστών, σε δημοσιευμένες πληροφορίες και σχόλια των χρηστών, καθώς και στην ποσοτική αξιολόγηση κάθε κατασκευαστή σε σχέση με 30 πεδία που αφορούν στη στρατηγική και τις δυνατότητες του.

Η Schneider Electric θεωρεί ότι η συγκεκριμένη αναγνώριση εδραιώνει και ενισχύει ακόμη περισσότερο την ηγετική της θέση, αξιολογώντας θετικά την ικανότητά της να προσφέρει στους πελάτες της αξιόπιστες και ευφυείς υπηρεσίες και λύσεις λογισμικού, οι οποίες είναι πλέον απαραίτητες για την ανάπτυξή τους και την επιτυχημένη αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος.

«Η Schneider Electric, η οποία προσφέρει λύσεις για data centers και ενεργειακή διαχείριση, έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή DCIM StruxureWare for Data Centers σε μια μεγάλη βάση πελατών, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παρουσία και η θέση της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης data centers, καθιστούν τα δομικά στοιχεία (modules) του StruxureWare τη λογική επιλογή για κάθε επιχείρηση που θέλει να επεκτείνει την ενεργειακή διαχείριση και τη διαχείριση των εγκαταστάσεων της και στον χώρο των υποδομών IT», επισημαίνει η έκθεση IDC MarketScape.

«Το Internet of Things οδηγεί σε εκθετική αύξηση των δεδομένων. Ο κόσμος μας γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακός και αυτό είναι κάτι που δημιουργεί πρωτόγνωρες απαιτήσεις σε επίπεδο data center. Το data center αποκτά ζωτική σημασία για τις επιχειρήσεις, καθώς αυτό που διακυβεύεται πλέον είναι η ίδια η λειτουργία της επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο. Οι λύσεις DCIM μπορούν να προσφέρουν στους χρήστες τις πληροφορίες που χρειάζονται προκειμένου η επιχείρηση να παραμείνει γρήγορη και ευέλικτη, μέσα από τη λήψη εμπεριστατωμένων αποφάσεων οι οποίες θα βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα», αναφέρει ο κ. Soeren Brogaard Jensen, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Global Data Center Software & Managed Services της Schneider Electric.

SE - Logo«Το γεγονός ότι στην έκθεση IDC MarketScape for DCIM αναγνωρίζεται η ηγετική θέση του StruxureWare for Data Centers τονίζει εμφατικά την ικανότητα της Schneider Electric να προσφέρει στους χρήστες μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων, η οποία αποτελεί τον κρίκο που συνδέει τη λειτουργία της επιχείρησής τους με οποιοδήποτε software-defined data center».

Η έκθεση IDC MarketScape αναγνωρίζει ότι η ολοκληρωμένη λύση DCIM της Schneider Electric προσφέρει πολύ σημαντικές δυνατότητες, οι οποίες επιτρέπουν στους διαχειριστές ενός σύγχρονου (smart-IT-enabled) data center να αποκτούν μία πληρέστατη εικόνα του κέντρου σε πραγματικό χρόνο, ώστε να είναι σε θέση να βελτιστοποιούν την απόδοση, την ταχύτητα και τις επιδόσεις του, με τρόπο που θα το μετατρέψουν από κέντρο κόστους σε μοχλό ανάπτυξης ολόκληρης της επιχείρησης. Αυτό ισχύει για όλες τις ολοκληρωμένες λειτουργίες του StruxureWare σε σχέση με εφαρμογές παρακολούθησης, αυτοματισμών και διαχείρισης υποδομών IT, καθώς και σε σχέση με τις δυνατότητες που προσφέρει στους χρήστες για την αποτελεσματική υποστήριξη πόρων ΙΤ που βρίσκονται εκτός των κεντρικών εγκαταστάσεων (distributed resources).

Στην έκθεση επισημαίνεται, επίσης, ότι το μοντέλο build-as-you-go της Schneider Electric επηρεάζει και το μοντέλο πώλησης που ακολουθούν αρκετοί ανταγωνιστές της, ενώ χαρακτηρίζει ως ένα από τα δυνατά χαρτιά της εταιρείας το παγκόσμιο δίκτυο παροχής υπηρεσιών και τεχνικής υποστήριξης.

Η σουίτα StruxureWare for Data Centers της Schneider Electric επιτρέπει στους πελάτες να μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα ενός data center καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, από τη φάση του σχεδιασμού και εγκατάστασης, μέχρι την κανονική λειτουργία και το σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη.