Ήρθε η ώρα να μοιραστείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβήξατε στο πάρτι το προηγούμενο Σάββατο. Τις μεταφέρετε από την ψηφιακή φωτογραφική στο PC σας, τις οργανώνετε σε έναν φάκελο, διαγράφετε αυτές που δεν χρειάζονται και… συνειδητοποιείτε πως το μέγεθος του zip/rar αρχείου που δημιουργήσατε, φτάνει τα 800-900 MB! Πώς ακριβώς θα το στείλετε στους υπόλοιπους στην παρέα όλο αυτό;

Ευτυχώς για εσάς, βρισκόμαστε στο 2015 και όχι στο 2000, κάτι που σημαίνει ότι στη διάθεσή σας βρίσκονται κάμποσες υπηρεσίες μεταφοράς μεγάλων αρχείων online που μάλιστα θα σας κάνουν τη δουλειά χωρίς να σας χρεώσουν καν! Τα μόνα που θα χρειαστούν από πλευράς σας είναι τα emails αποστολέα (εσάς) και παραλήπτη/παραληπτών και είστε έτοιμοι! Τα αρχεία σας θα ανέβουν στους σέρβερ της υπηρεσίας που θα προτιμήσετε, όπου και θα παραμείνουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα ή μέχρι ο παραλήπτης να τα κατεβάσει στο PC ή τέλος πάντων τη συσκευή του.

Ποιες είναι όμως αυτές οι υπηρεσίες και τι ακριβώς προσφέρουν; Πάμε να δούμε…

WeTransfer

Μακράν η δημοφιλέστερη υπηρεσία που υπάρχει στο διαδίκτυο. Είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται εγγραφή. Εισάγετε emails αποστολέα/παραληπτών, ανεβάζετε με drag & drop τα αρχεία σας συνολικού μεγέθους έως και 2 GB και είστε έτοιμοι. Τα αρχεία παραμένουν διαθέσιμα για 7 μέρες ή μέχρι να τα κατεβάσουν οι έως και 20 παραλήπτες τους.

WeTransfer_SS1

Hightail

Αν το Hightail δεν σας λέει κάτι, τότε σίγουρα θα το κάνει η προηγούμενη ονομασία του: YouSendIt. Απαιτεί εγγραφή και προσφέρει διαμοίραση αρχείων έως και 250 MB. Στη διάθεσή σας έχετε 2 GB cloud αποθηκευτικού χώρου και 5 υπογραφές. Προσφέρονται κρυπτογράφηση δεδομένων και αποδεικτικά λήψης.

devices_android@2x

Dropbox

Ακόμα μία ιδιαίτερα δημοφιλής υπηρεσία αποστολής αρχείων online και όχι άδικα. Το Dropbox βασίζεται στην τεχνολογία cloud, επιτρέποντας την κοινή χρήση αρχείων και φακέλων. Σας προσφέρονται 2 GB τα οποία υπό προϋποθέσεις μπορούν να φτάσουν και τα 16 GB ενώ διατίθενται online & offline modes.

HowItWorks_Dropbox

Google Drive

Το Google Drive προσφέρει στους χρήστες του χώρο αποθήκευσης δεδομένων online. Μιλάμε για 15 δωρεάν GB και μολονότι δεν υπάρχει αποστολή αρχείων, μπορείτε κάλλιστα να κάνετε κοινή χρήση κάποιων με άλλα άτομα και έτσι, με τον τρόπο αυτό, να καλύψετε τις ανάγκες σας. Θα χρειαστείτε λογαριασμό Google.

files-anywhere

OneDrive

Η cloud υπηρεσία της Microsoft σας προικίζει με 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου τον οποίο μπορείτε να αυξήσετε με διάφορες ενέργειές σας (χρήση smartphone, σύσταση σε φίλους κλπ). Η αποστολή αρχείων σε άλλους χρήστες είναι πανεύκολη, καθώς γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

onedrive_devices

MailDrop

Υπηρεσία ενσωματωμένη στην εφαρμογή Mail του Mac OS, το MailDrop αποτελεί έναν δωρεάν και καθ’ όλα αξιόπιστο τρόπο να στείλετε μέσω email τεράστια αρχεία. Πόσο τεράστια; Περί τα 5 GB ανά μήνυμα. Ουσιαστικά τα δεδομένα σας ανεβαίνουν στο iCloud και ο παραλήπτης λαμβάνει ένα link για να τα κατεβάσει από ‘κει –αν χρησιμοποιεί Mail, κατεβαίνουν αυτόματα και του παρουσιάζονται ως συνημμένα στο ληφθέν email!

maildrop_1