Το SwiftKey 6.0, η πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού της ομώνυμης εταιρείας, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία παραγωγικότητας που μπορεί να βρει ο κάτοχος ενός smartphone. Ο λόγος; Μα ποιος άλλος πέραν του γεγονότος πως είναι σε θέση να προβλέπει δύο λέξεις τη φορά! Σκεφτείτε το T9 που ήδη έχετε στο smartphone σας, το λογισμικό που προβλέπει τη λέξη που γράφετε: ε, φανταστείτε να το έκανε και με την επόμενη αυτής!

Ο αλγόριθμος στον οποίο βασίζεται το SwiftKey 6.0 χρειάζεται λίγο χρόνο προκειμένου να «μάθει» τον χρήστη, τις συνήθειες και τον τρόπο γραφής και έκφρασής του, μέχρι να αρχίσει να του προτείνει τα σωστά ζευγάρια λέξεων. Το καλύτερο όλων είναι πως η λειτουργία της διπλής πρόβλεψης αναμένεται να ενσωματωθεί και στις 100 και πλέον γλώσσες που υποστηρίζει το SwiftKey 6.0, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική!

sk6-social-media-v2-1

Γενικότερα η δουλειά της SwiftKey έχει πολύ «ψωμί». Η εταιρεία πρόσφατα παρουσίασε το SwiftKey Neural Alpha, λογισμικό που βασίζεται σε νευρωτικά δίκτυα προκειμένου να προβλέψει αποτελεσματικά τις σωστές λέξεις. Τα νευρωτικά δίκτυα είναι πρακτPlay Storeικά ένας τύπος τεχνητής νοημοσύνης που όμως μιμείται σε δομή και τρόπο λειτουργίας τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Στην προκειμένη περίπτωση, βοηθούν το λογισμικό να αντιληφθεί τις σχέσεις ανάμεσα στις λέξεις, ορίζοντας τον βαθμό συνάφειας του κάθε ζευγαριού και άρα προτείνοντας την καταλληλότερη λέξη για την κάθε πρόταση.

Εν πάση περιπτώσει, το SwiftKey 6.0 θα το βρείτε τόσο στο , όσο και στο App Store. Κατεβάστε το και δοκιμάστε το.