Τόσο καιρό σας δίνουμε μέσα απ’ τις ψηφιακές σελίδες του Techpress συμβουλές για το πώς θα προστατέψετε τη μπαταρία της συσκευής σας και τον τρόπο με τον οποίο θα της χαρίσετε λίγη μεγαλύτερη αυτονομία. Να που όμως σε ό,τι έχει να κάνει με το iOS (βλ. iPhone), ό,τι κι αν κάνατε εσείς, υπήρχε κι ένα πρόβλημα που δεν μπορούσατε να λύσετε!

Όπως επιβεβαίωσε το Facebook, τις τελευταίες εβδομάδες έλαβε feedback πως η εφαρμογή του κατανάλωνε αυξημένη ποσότητα ενέργειας, ακόμα κι όταν δεν εκτελείτο ούτε καν στο παρασκήνιο. Το πρόβλημα εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε ως ένα “CPU spin”, μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία που υποχρέωνε την εφαρμογή να ζητά περισσότερη ενέργεια για να λειτουργήσει. Επιπλέον αυτού, σε ορισμένες περιπτώσεις που οι χρήστες έκλειναν απότομα το app όταν παρακολουθούσαν κάποιο βίντεο ή άκουγαν ένα ηχητικό απόσπασμα, ενώ αυτή τερματιζόταν, η λειτουργία του ήχου της συνεχιζόταν με αποτέλεσμα να καταναλώνει πόρους κανονικά.

facebook-battery

Τι πρέπει να κάνετε εσείς τώρα για να βοηθήσετε την όλη κατάσταση; Κατά βάση να ελέγχετε διαρκώς για νέες εκδόσεις της εφαρμογής του Facebook. Ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο update που βελτιώνει κάπως την κατάσταση, χωρίς πάντως να τη διορθώνει πλήρως. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται κι άλλα, μέχρι η κατανάλωση ενέργειας του Facebook να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, γι’ αυτό τον νου σας και προσοχή στα updates!