To Xbox One ετοιμάζεται για το πρώτο του, μεγάλο update. H Microsoft ανακοίνωσε πως το νέο περιβάλλον εργασίας του Xbox One, αυτό που η ίδια μας έχει πλασάρει ως “New Xbox Experience” θα λανσαριστεί στις 12 Νοεμβρίου. Την ερχόμενη Πέμπτη λοιπόν, θα είστε σε θέση να κατεβάσετε (δωρεάν προφανώς) τα απαραίτητα αρχεία ανοίγοντας την κονσόλα σας και έπειτα από λίγο, θα αντικρίσετε ένα θέαμα… πρωτόγνωρο!

Ουσιαστικά με το εν λόγω update, η Microsoft δεν ανανεώνει απλά το λειτουργικό σύστημα της κονσόλας της αλλά το αλλάζει άρδην. Εσείς σε πρώτη φάση θα προσέξετε τη διαφοροποιημένη εμφάνιση η οποία μάλιστα δεν περιορίζεται σε νέα χρώματα και tabs καθώς υιοθετεί νέα φιλοσοφία. Το περιεχόμενο πλέον δεν «απλώνεται» οριζοντίως αλλά –και- καθέτως ενώ στη διάθεσή σας θα διαπιστώσετε πως βρίσκονται αρκετές συντομεύσεις, κυρίως με το πάτημα του πλήκτρου Xbox –τις οποίες και προφανώς θα πρέπει να συνηθίσετε να χρησιμοποιείτε.

dashboard

Το νέο λειτουργικό του Xbox One,  φέρνει την κονσόλα σε πλήρη ευθυγράμμιση με όλες τις υπόλοιπες συσκευές της Microsoft που τρέχουν σε περιβάλλον Windows 10, ήτοι υπολογιστές, tablets και οσονούπω smartphones. Ως εκ τούτου, η πλοήγηση στην κονσόλα της εταιρείας θα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό αυτή στα tablets π.χ., απόρροια της προσπάθειας της Microsoft να προσφέρει μία εμπειρία χρήσης με συνάφεια και συνέπεια.

Φυσικά το νέο λειτουργικό φέρνει το πολυαναμενόμενο backwards compatibility, τη συμβατότητα δηλαδή του Xbox One με παιχνίδια του Xbox 360 (ετοιμαστείτε για προσφορές όπως π.χ. αυτή του Fallout 4, η αγορά του οποίου σας δίνει δώρο το Fallout 3 του Xbox 360), όπως επίσης και κάμποσα “social” χαρακτηριστικά. Θα παρατηρήσετε βελτιώσεις σε θέματα ταχύτητας και απόκρισης (επί του παρόντος το νέο UI βρίσκεται σε μορφή beta, οπότε και η Microsoft μαζεύει χρήσιμο feedback για την απόδοσή του) ενώ από το 2016 θα προστεθεί και λειτουργία φωνητικής αναζήτησης με την Cortana.

new-xbox-one-dashboard-the-guide

Το Xbox Store θα έχει ξεχωριστούς τομείς για videogames, ταινίες και μουσική, την ώρα που τα Game Hubs θα φανούν τέλεια σε όσους αρέσκονται στο ανταγωνιστικό (competitive) παιχνίδι, μιας που θα συγκεντρώνουν ενδιαφέροντα στατιστικά σε σχέση με τους φίλους τους και άλλους παίκτες.