Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα λειτουργία προσέθεσε προσφάτως η Microsoft στο Skype. Μέχρι πρότινος, για να συνομιλήσετε με κάποιον χρησιμοποιώντας το γνωστό πρόγραμμα, εκείνος έπρεπε να διαθέτει λογαριασμό σε αυτό, ακριβώς όπως κι εσείς. Ε, πλέον αυτό δεν απαιτείται: μπορείτε να προσθέσετε οποιονδήποτε σε μια κουβέντα σας, ακόμα κι αν εκείνος δεν έχει λογαριασμό Skype! Πάμε να δούμε πώς;

Σε πρώτη φάση, δημιουργείτε μια ομαδική συζήτηση (group conversation) πατώντας το πλήκτρο Νέο. Εκεί θα πρέπει να παρατηρήσετε το κουμπάκι Προσθήκη ατόμων πάνω αριστερά, το μοναδικό από τα τρία της σειράς του με λευκό γέμισμα. Προσθέστε δύο επαφές σας προκειμένου να δημιουργηθεί μια ομαδική συνομιλία.

skype-conversation

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις (Profile) και σε αυτό το pop up, παρατηρήστε την εντολή Δημιουργήστε ένα σύνδεσμο για να συμμετέχουν όλοι (Make a link for anyone to join) στο κάτω-κάτω μέρος του. Επιλέξτε τη και αντιγράψτε το link που δημιουργείται. Το ίδιο θα μπορείτε να κάνετε στη συνέχεια πατώντας απλώς στο πλήκτρο Προσθήκη ατόμων –που λέγαμε στην αρχή- και αντιγράφοντας το link που θα βρείτε –και- εκεί.

Έτσι, αν θέλετε να προσθέσετε στην κουβέντα σας κάποιον που δεν χρησιμοποιεί το Skype, του στέλνετε απλώς το προαναφερθέν link και εκείνος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει πατώντας το. Εννοείται πως για πιο «πριβέ» καταστάσεις, μπορείτε να το κάνετε μόνο με έναν συνομιλητή σας όλο κι όλο –χωρίς δηλαδή να εντάξετε και άλλους στη συνομιλία. Σημειώστε μόνο πως κάτοχοι mobile συσκευών θα χρειαστούν όπως και να ‘χει λογαριασμό Skype και την εφαρμογή.