Το Google Now φαίνεται πως ενέπνευσε το Facebook, μιας που τα νέα notifications (ειδοποιήσεις) του τελευταίου θυμίζουν σε πάρα πολλά σημεία αυτά του πρώτου. Ώρα όμως να εξοικειωθείτε λίγο μαζί τους προκειμένου να βρείτε εύκολα τα πατήματά σας στο νέο, τρόπον τινά, περιβάλλον εργασίας της υπηρεσίας –τουλάχιστον ως προς τα όσα σας αφορούν.

Πλέον, στις ειδοποιήσεις σας, δεν θα βλέπετε μόνο τα “like”, σχόλια και λοιπές αλληλεπιδράσεις των άλλων χρηστών με δικό σας περιεχόμενο αλλά αποτελέσματα αθλητικών αγώνων, ειδοποιήσεις από τις επίσημες σελίδες τηλεοπτικών σειρών που παρακολουθείτε, γενέθλια και ονομαστικές εορτές, πληροφορίες για τον καιρό, ακόμα και προτάσεις σχετικά με μπαρ, καφέ και εστιατόρια, ιδίως αν χρησιμοποιείτε φορητή συσκευή (smartphone ή tablet).

facebook-launches-new-metric-people-talking-about--d3ee3b6160

Οι ομοιότητες των νέων notifications του Facebook με αυτά του Google Now είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, δεν βρίσκετε; Το δίκτυο ξεκαθάρισε πως οι ρυθμίσεις των χρηστών ως προς τις ειδοποιήσεις που θα λαμβάνουν δεν πρόκειται να αλλάξουν, ωστόσο οι τελευταίοι θα είναι σε θέση να επιλέξουν τι ακριβώς θα βλέπουν μπαίνοντας στο Facebook. Εκκρεμεί φυσικά η υλοποίηση όλων αυτών: ήδη οι κάτοχοι iPhone και Android smartphones στις ΗΠΑ τις «χαίρονται», με τον υπόλοιπο πλανήτη να κάνει υπομονή.

Όταν πάντως τις δείτε κι εσείς στις συσκευές σας, αφιερώστε λίγο χρόνο και ρυθμίστε τις προκειμένου αφ’ ενός να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις και αφ’ ετέρου να πάρετε όλα όσα προτίθεται να σας προσφέρει το Facebook.