Στην Αθήνα βρέθηκε από τις 3 έως 5 Νοεμβρίου το Run Simple Truck, τραβώντας την προσοχή των startups και εκατοντάδων επαγγελματιών.

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας Run Simple Tour, εκατοντάδες επαγγελματίες, φοιτητές, καθώς και startups είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με έμπειρα στελέχη της SAP και να ενημερωθούν σχετικά με τις σύγχρονες και καινοτόμες λύσεις που προσφέρει η εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες του Run Simple Truck, το οποίο βρισκόταν στο Ζάππειο, παρακολούθησαν παρουσιάσεις σχετικά με τις λύσεις SAP Hybris, SAPS/4Hana, SAP Predictive maintenance/ Asset Management, SAP Simple Finance, the Internet of Things and Sports solutions (Hana, Real Time, In memory), Digital Boardroom. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Marc Nolla, Director Strategic Innovation SAP i-Swat EMEA South, σχετικά με την καινοτομία και τα οφέλη της στροφής των επιχειρήσεων προς τον ψηφιακό κόσμο. Χορηγοί του Run Simple Truck Tour στην Αθήνα ήταν οι εταιρίες Real Consulting και ΤEKA Systems.

Μέσω της επίσκεψης τους στο Run Simple Truck, 250 και πλέον σύγχρονοι επιχειρηματίες και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά σχετικά με τις σύγχρονες και εξαιρετικά καινοτόμες λύσεις επιχειρησιακού λογισμικού της SAP, ανακαλύπτοντας τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι επιχειρήσεις τους σε βάθος χρόνου από τη μετάβαση τους σε ένα ψηφιακό περιβάλλον λειτουργίας, καθώς και για τις εντυπωσιακές δυνατότητες του Internet of Thing (IoT), του Cloud και του In-memory computing. Στο πλαίσιο αυτό, εξειδικευμένα στελέχη της SAP παρουσίασαν παραδείγματα, καθώς και πρακτικές εφαρμογές των λύσεων που προσφέρει η εταιρεία, οι οποίες είναι ικανές να μεταμορφώσουν τις σύγχρονες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως του μεγέθους τους και του τομέα δραστηριοποίησης τους.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Run Simple Tour παρουσιάστηκαν οι λύσεις:

SAP Hybris (Marketing): Η ολοκληρωμένη λύση SAP Hybris Profile έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελεί το κέντρο αναφοράς του συστήματος που χρησιμοποιεί η εκάστοτε εταιρεία, καταγράφοντας όλες τις συναλλαγές μεταξύ της εταιρείας και των πελατών της, τις συμπεριφορές τους και λοιπά στοιχεία. Επιπλέον, στόχος της λύσης είναι να δημιουργεί ένα δυναμικό προφίλ που ανανεώνεται διαρκώς, το οποίο θα αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των πελατών ανά πάσα στιγμή. Με τη συλλογή αυτών των χρήσιμων δεδομένων, το σύστημα μπορεί να ενεργοποιήσει ενέργειες σε πραγματικό χρόνο, και να έχει άμεση επαφή με κάθε πελάτη σε όλα τα σημεία εξυπηρέτησης.

SAP S/4Hana (IT): Αποτελεί την επόμενη γενιά του πλήρως ανασχεδιασμένου Business Suite. Βασικός στόχος είναι να βοηθήσει κάθε επιχείρηση να «τρέχει» απλά. Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον, με ολοένα αυξανόμενη πολυπλοκότητα, οι επιχειρήσεις καλούνται να εισέλθουν σε νέες αγορές και να συνεργαστούν με τους πελάτες τους μέσω πολλαπλών καναλιών. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται μια καινοτόμα πλατφόρμα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων, ικανή να στηρίξει τη στρατηγική και την ανάπτυξη τους.

SAP Predictive maintenance/ Asset Management (Operations): Με βάση το SAP HANA Cloud Platform, η υπηρεσία SAP Predictive Maintenance and Service έχει σχεδιαστεί, ώστε να παρέχει μια εις βάθος εικόνα με την ενσωμάτωση των λειτουργιών και των analytics σε μια ενιαία πλατφόρμα. Για την υποστήριξη της καινοτομίας για τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεων, η λύση έχει ως σκοπό τη βελτιστοποίηση της αξίας των hard-won επιχειρήσεων και των τεχνικών δεδομένων, καθώς και των δεδομένων που προέρχονται από αδόμητα έγγραφα διαφόρων πηγών. Η λύση σκοπεύει να βοηθήσει στην αξιολόγηση του ιστορικού και των δεδομένων για να βοηθήσει τους χρήστες στην πρόβλεψη δυσλειτουργών πριν συμβούν, αποτρέποντας μια αρνητική επίδραση στα κέρδη.

SAP Simple Finance (CFO): Η λύση παρέχει εις βάθος ανάλυση σε τραπεζικά υπόλοιπα, καθώς και στη θέση των μετρητών των επιχειρήσεων σε πραγματικό χρόνο. Συγκεκριμένα, καταργεί την ανάγκη για system-hopping, διευκολύνοντας δυναμικά τις προβλέψεις για ρευστότητα, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης των ταμειακών ροών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να αναλάβουν άμεση δράση ως προς την ολοκληρωμένη διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών μιας επιχείρησης.

Internet of Things: Οι λύσεις της SAP για το IoT (Internet of Things) υποστηρίζονται από την πλατφόρμα SAP HANA Cloud Platform, η οποία είναι η βασική πλατφόρμα ανάπτυξης της εφαρμογής και παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής στοιχείων από δεδομένα αισθητήρα και προχωρημένων δυνατοτήτων σε πραγματικό χρόνο, όπως in-memory computing, geo-spatial, τηλεματική, ανάλυση προγνωστικών επιχειρηματικών δεδομένων και επεξεργασία πολύπλοκων εκδηλώσεων. Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα SAP HANA Cloud Platform προσφέρει APIs που επιτρέπουν σε τρίτους παρόχους να αναπτύσσουν εφαρμογές για το IoT.

Sports / Formula 1: Εκ πρώτης όψεως, δύσκολα μπορεί κανείς να συσχετίσει το λογισμικό ανάλυσης με τη Formula 1. Παρόλα αυτά ο συνδυασμός των προηγμένων λύσεων της SAP έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να μεγιστοποιήσει της απόδοση ενός αγώνα Formula 1. Ενώ τα αγωνιστικά αυτοκίνητα τρέχουν με ταχύτητες μέχρι 200 mph (350 χλμ/ώρα), 120 εν πλω αισθητήρες μεταδίδουν συνεχώς δεδομένα, βοηθώντας τους οδηγούς και τα πληρώματά τους να βελτιστοποιήσουν την απόδοση τους, πετυχαίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Schuler-Promotion-Truck-Trailer-2_01«Η επιλογή των εξελιγμένων λύσεων της SAP από ένα τόσο σημαντικό αριθμό νέων πελατών στην ελληνική αγορά, καθώς και η εμπιστοσύνη που δείχνει στην εταιρεία μας η ήδη εγκατεστημένη βάση των πελατών μας, αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή, καθώς και κίνητρο για να εξελισσόμαστε και να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των σύγχρονων επαγγελματιών. Επιπρόσθετα, η ελληνική αγορά έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα απαιτητική, όσον αφορά στην προστιθέμενη αξία που προσδίδουν οι λύσεις επιχειρησιακού λογισμικού και για αυτό το λόγο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των πελατών μας, προτείνοντας λύσεις που αποφέρουν αποδεδειγμένα οφέλη και στις δύο πλευρές. Πέρα από την εφαρμογή επιτυχημένων λύσεων, στόχος μας είναι η δημιουργία καινοτόμων λύσεων που οδηγεί σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Σε αυτό το πλαίσιο, η επίσκεψη του Run Simple Truck στη χώρα μας αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία για τους σύγχρονους επαγγελματίες να πληροφορηθούν και να έρθουν σε επαφή με τα προϊόντα και τις λύσεις της SAP», επισημαίνει η κα Αλεξάνδρα Κοκκίνη, Διευθύντρια Λειτουργιών για την SAP Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

«Τα τελευταία χρόνια η SAP έχει προχωρήσει στη δημιουργία και την εισαγωγή εξαιρετικά καινοτόμων λύσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η λύση SAP S/4 HANA -το προϊόν που έχει την ταχύτερη εξέλιξη στην ιστορία του επιχειρησιακού λογισμικού. Επιπλέον η εταιρεία μας έχει εισαγάγει λύσεις που βοηθούν στην ανάπτυξη όλων των τμημάτων μιας επιχείρησης, από το τμήμα marketing και operations έως και το τμήμα οικονομικής διαχείρισης. Πιο συγκεκριμένα, η SAP έχει δημιουργήσει και προσφέρει τις λύσεις SAP Hybris (Marketing), SAP Predictive maintenance/ Asset Management (Operations), SAP Simple Finance (CFO), Internet of Things, με σκοπό να εξυπηρετήσει τις σύνθετες ανάγκες των σημερινών επιχειρήσεων», αναφέρει ο κ. Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθυντής Πωλήσεων της SAP για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.