Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσε πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την επίδραση των απατών με χρήση καρτών πληρωμής.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Αύξηση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της επίδρασης των απατών με χρήση καρτών πληρωμής σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές Επίπεδο».

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει οριστεί ως επικεφαλής του συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου δράσης, που αποτελεί μέρος της προτεραιότητας EMPACT Cybercrime – Payment Card Frau.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη, και πολλοι ακομα επισημοι.

DSC_1801Όπως δήλωσε ο κ Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Visa Europe, Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία:

«Εχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με τον κ. Σφακιανάκη και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για ένα πιο ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών. Η πρόληψη και καταπολέμηση της απάτης με κάρτες Visa μας απασχολεί πολύ σοβαρά – η αξιοπιστία μας, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, εξαρτώνται από το πόσο καλή δουλειά κάνουμε για να γίνονται οι συναλλαγές με ασφάλεια. Και στις περιπτώσεις βέβαια όπου συμβαίνουν περιστατικά απάτης χωρίς την ευθύνη των καταναλωτών, να μην έχουν καμία επιβάρυνση. Για να προστατεύσουμε το σύστημα πληρωμών εναντίον οποιασδήποτε εγκληματικής συμπεριφοράς, χρησιμοποιούμε συστήματα για την ασφαλή διαχείριση των στοιχείων καρτών καθώς και διάφορες λύσεις ανίχνευσης απάτης.»