Η OTEAcademy γιόρτασε για τρίτη συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Εμπειρίας Πελάτη “ανακαλύπτοντας” το DNA του Customer Experience.

Η OTEAcademy, o μοναδικός στην Ελλάδα πιστοποιημένος φορέας του διεθνούς οργανισμού Customer Experience Professionals Association (CXPA) συμμετείχε για 3η συνεχή χρονιά στον εορτασμό της Ημέρας Εμπειρίας Πελάτη, διοργανώνοντας μία ειδική εκδήλωση στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, σε συντονισμό με τα υπόλοιπα μέλη του CXPA ανά τον κόσμο.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος που αποκτούν οι εταιρείες και οι επαγγελματίες, εφαρμόζοντας τις πρακτικές της ‘Εμπειρίας Πελάτη’ (Customer Experience).

H OTEAcademy κάλεσε τους πελάτες της να αναζητήσουν τα βασικά χαρακτηριστικά του Customer Experience. Έχοντας μετατρέψει τις εγκαταστάσεις της σε ‘Εργαστήριο Γενετικής’ και τους συνεργάτες της σε ‘Επιστήμονες’, τα στελέχη της OTEAcademy μαζί με 350 παρευρισκόμενους, δημιούργησαν όλοι μαζί μία ελικοειδή κατασκευή, συμβολίζοντας έτσι τον γενετικό κώδικα – DNA της ‘Εμπειρίας Πελάτη’.

Η συμμετοχή ήταν ενθουσιώδης, ενώ οι έμπειροι trainers της OTEAcademy απαντούσαν στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Η πολύχρωμη κατασκευή με τα συστατικά του Customer Experience είχε 8 μέτρα ύψος και οι διαφορετικές απόψεις, που αναγράφονταν σε αυτήν, αποδείκνυαν πως μια Ξεχωριστή Εμπειρία Πελάτη είναι μοναδική και εμπεριέχει, τόσο λογική όσο και συναίσθημα.

Η Εμπειρία Πελάτη αποτελεί το σύνολο των εντυπώσεων και των συναισθημάτων που γεννώνται στους πελάτες από την ποιότητα των υπηρεσιών που τους παρέχονται, καθώς και από τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που τους εξυπηρετούν και τον βαθμό στον οποίο συναισθάνονται τις πραγματικές τους ανάγκες. Ο επιτυχής συνδυασμός των κρίσιμων αυτών παραμέτρων αποτελεί το επίκεντρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της OTEAcademy με τίτλο ‘Love2Learn – Branded Customer Experience Excellence®’ (BC2X®).

001Εμπνευσμένη από το Customer Experience, η προσέγγιση ‘Love2Learn’ είναι ένας νέος τρόπος εξέλιξης, μέσα από τον αυθορμητισμό, το δημιουργικό παιχνίδι και τις τέχνες. Μία διαφορετική προσέγγιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ένα μείγμα λογικής και συναισθημάτων.

Η OTEAcademy έχει υλοποιήσει συνολικά πάνω από 700 σεμινάρια – εκπαιδευτικά workshops σε θέματα ‘Εμπειρίας Πελάτη’ σε Ελλάδα και Ευρώπη, στα οποία έχουν συμμετάσχει 12.000 καταρτιζόμενοι, εταιρικά στελέχη και επαγγελματίες. Διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία στον τομέα αυτόν, έχοντας αντλήσει εμπειρίες, τόσο από την εγχώρια όσο και από τη διεθνή αγορά.

Η συνεργασία της με τους πλέον αναγνωρισμένους φορείς του εξωτερικού, CXPA (Customer Experience Professionals Association), SOCAPIE (Society of Consumer Affairs Professionals in Europe), εγγυάται τον διαρκή εμπλουτισμό των εκπαιδευτικών της εργαστήριων με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές.