Η Kaspersky Lab και η Ολλανδική Αστυνομία σταματούν τον εφιάλτη για τα 14.031 θύματα των ransomware προγραμμάτων CoinVault και Bitcryptor.

Η Kaspersky Lab πρόσθεσε 14.031 επιπλέον κλειδιά αποκρυπτογράφησης στην online «αποθήκη» noransom.kaspersky.com, δίνοντας σε όλους τους χρήστες που έχουν πέσει θύμα των ransomware προγραμμάτων CoinVault και Bitcryptor τη δυνατότητα να ανακτήσουν τα κρυπτογραφημένα δεδομένα τους, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν ούτε ένα bitcoin ως λύτρα στους εγκληματίες.

Τα κλειδιά και η εφαρμογή αποκρυπτογράφησης που δημιουργήθηκαν από την Kaspersky Lab, είναι διαθέσιμα δωρεάν στον ιστότοπο https://noransom.kaspersky.com.

Συνολικά, από τον Απρίλιο του 2015, 14.755 κλειδιά έχουν γίνει διαθέσιμα, ώστε τα θύματα να μπορούν να απελευθερώνουν τους φακέλους τους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή αποκρυπτογράφησης που δημιούργησαν οι ειδικοί της Kaspersky Lab. Η Εθνική Εισαγγελία της Ολλανδίας πήρε στην κατοχή της τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης από τους Command & Control server του CoinVault. Το Σεπτ