Η APC ανακοινώνει την ενσωμάτωση με το Microsoft Systems Center Operations Manager 2007, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εποπτεία περιβάλλοντος ΙΤ.

apcΗ APC by Schneider Electric, πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών ισχύος και ψύξης, ανακοίνωσε σήμερα την πρωτοβουλία ενσωμάτωσης του λογισμικού διαχείρισης data center της APC με το System Center Operations Manager 2007 της Microsoft. Η εν λόγω ενσωμάτωση θα προσφέρει στους διαχειριστές data center τη δυνατότητα εποπτείας και διαχείρισης φυσικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένης της ισχύος, της ψύξης, του φυσικού χώρου και της ασφάλειας, παρέχοντας ταυτόχρονα μια αναλυτική περιγραφή της κατάστασης των διακομιστών, των εφαρμογών και των clients εντός του data center.


«Οι υπηρεσίες ΙΤ εξελίσσονται σε έναν περίπλοκο συνδυασμό ατόμων, διαδικασιών και τεχνολογίας και προσβλέπουμε ότι η συνεργασία μας με τη Microsoft θα προσφέρει στους πελάτες μας τα απαραίτητα εργαλεία για τη διαμόρφωση μιας αξιόπιστης ΙΤ και φυσικής υποδομής», δήλωσε ο John DiPippo, Senior Vice President, Data Center Solutions, Services, and Software, APC. «Η ενσωμάτωση του λογισμικού διαχείρισης data center της APC με το System Center Operations Manager της Microsoft θα επιτρέψει στους διαχειριστές των data centers όχι μόνο να κατανοούν τις ανάγκες του περιβάλλοντος ΙΤ, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η φυσική υποδομή μπορεί να υποστηρίξει αυτές τις ανάγκες».


Το Data Center Physical Infrastructure Management Suite της APC, που περιλαμβάνει τα InfraStruXure® Central, Change Manager και Capacity Manager, επιτρέπει τον σχεδιασμό, λειτουργία και εποπτεία για την ολοκληρωμένη διαχείριση της ισχύος, της ψύξης, της ασφάλειας και του χώρου. Το InfraStruXure Central της APC υποστηρίζει εξοπλισμό φυσικής υποδομής διαφορετικών προμηθευτών, επιτρέποντας την ενοποίηση λεπτομερών πληροφοριών από όλες τις φυσικές συσκευές σε μία μόνο εφαρμογή εποπτείας. Το Change Manager της APC προσφέρει εργαλεία διαχείρισης αποθεμάτων και ροής εργασίας, διευκολύνοντας τους χειριστές data center να χαρτογραφούν τον εγκατεστημένο εξοπλισμό ΙΤ και φυσικής υποδομής. Ο συνδυασμός του με το Capacity Manager, παρέχει την δυνατότητα διενέργειας προγνωστικών εξομοιώσεων και μοντελοποίησης της φυσικής υποδομής, εκτιμώντας υποθετικά σενάρια πριν αυτά λάβουν χώρα.


Το System Center Operation Manager της Microsoft αποτελεί μια λύση διαχείρισης για την παρακολούθηση των διατερματικών υπηρεσιών στο επιχειρησιακό περιβάλλον ΙΤ.  Η ολοκληρωμένη επισκόπηση της κατάστασης των υπηρεσιών είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχεια της επιχείρησης και την ευέλικτη, ταχεία ανταπόκριση σε συμβάντα τα οποία έχουν αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία και στο τέλος, κοστίζουν χρήματα.


«Το System Center της Microsoft προσφέρει ολοκληρωμένες, ενσωματωμένες, συμφέρουσες δυνατότητες διαχείρισης σε ολόκληρη την επιχείρηση, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στους πελάτες μια αναλυτική επισκόπηση της φυσικής και εικονικής ΙΤ υποδομής τους, μέσω του Operations Manager 2007», δήλωσε ο JD Marymee, Director of Strategic Partner Alliances, Management and Services Division, Microsoft.  «Είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία μας με την APC. Μέσω της ενσωμάτωσης του Data Center Physical Infrastructure Management Suite της APC στο System Center Operations Manager θα προσφέρουμε  στους πελάτες μας τη δυνατότητα να επεκτείνουν την εποπτεία τους στα πολύπλοκα περιβάλλοντα ΙΤ που διαθέτουν».


Η σουίτα διαχείρισης data center της APC και το System Center Operations Manager της Microsoft θα μοιράζονται καίρια σημεία δεδομένων από κοινού, συμπεριλαμβανομένων προειδοποιήσεων και ιστορικών στοιχείων σχετικά με το εκάστοτε περιβάλλον διακομιστή. Συμπληρωματικά θα παρέχεται ολοκληρωμένη εποπτεία της λειτουργίας των φυσικών και ΙΤ περιβάλλοντων αυτόνομα αλλά και με την μεταξύ τους αλληλεπίδρασης, ώστε να εξασφαλίζονται κρίσιμες λειτουργικές πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες ισχύος και ψύξης. Ο συνδυασμός αυτών των δύο προγραμμάτων διαχείρισης θα επιτρέψει στους διαχειριστές των data center να εποπτεύουν καλύτερα το data center εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες μαζί με την απαραίτητη φυσική υποδομή υποστήριξή τους.


Στην πρώτη εκδοση η APC αναμένει οι πελάτες να έχουν πρόσβαση στην ολοκληρωμένη λύση InfraStruXure Central της APC και στο System Center Operations Manager της Microsoft παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2009. Οι πελάτες μπορούν να επικοινωνούν από σήμερα με την APC και τη Microsoft ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εκτίμησης των διαθέσιμων εγκαταστάσεων και στρατηγικών των data center, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση και έλεγχο της ενεργειακής κατανάλωσης και του κόστους. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σουίτα διαχείρισης data center της APC και άλλες λύσεις, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο www.apc.com.