Χρόνια πριν, το Skype είχε ξεκινήσει σαν ένα συμπαθητικό, προαιρετικό πρόγραμμα. Πλέον όμως έχει εξελιχθεί σε εργαλείο δουλειάς με εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων βασίζουν τη δουλειά τους σε αυτό! Από την πρώτη στιγμή που μας συστήθηκε, το Skype συνέχισε να εξελίσσεται, ακόμα και μετά την εξαγορά του από τη Microsoft. Η τελευταία βέβαια εισήγαγε κάποια στοιχεία που ουδόλως ικανοποίησαν τους χρήστες του, ένα εκ των οποίων ήταν και οι διαφημίσεις στο περιβάλλον εργασίας του.

Με αυτές τις τελευταίες θα ασχοληθούμε σήμερα και θα βρούμε έναν τρόπο για να τις περιορίσουμε!

skype-1

Αν περιμένετε πως οι διαφημίσεις θα φύγουν από το Skype με το πάτημα ενός κουμπιού, well… ξεχάστε το! Η διαδικασία είναι λίγο πιο πολύπλοκη και σαφώς περισσότερο «υπόγεια». Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου, πηγαίνετε στις Επιλογές Internet και στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε το tab Ασφάλεια (το δεύτερο). Στις Ελεγχόμενες Τοποθεσίες (αυτές με το απαγορευτικό εικονίδιο), επιλέξτε το κουμπάκι Τοποθεσίες. Εκεί θα πρέπει να προσθέσετε τα ακόλουθα:

apps.skype.com

g.msn.com

skype-2

Πατήστε Apply στη συνέχεια και κατόπιν ΟΚ. Τώρα ναι μεν το Skype δεν θα είναι σε θέση να αντλεί περιεχόμενο για τις διαφημίσεις του, ωστόσο, οι θέσεις στις οποίες αυτές θα εμφανίζονταν κανονικά, παραμένουν. Θα πρέπει να πάρουν πόδι κι αυτές, δεν νομίζετε;

Αναζητήστε στα έγγραφά σας (στο δικό σας username) τον φάκελο App Data και εκεί μπείτε κατά σειρά σε Roaming και κατόπιν Skype. Ανοίξτε τον φάκελο που έχει για όνομα το Skype ID σας και βρείτε ένα αρχείο τύπου .xml με όνομα config. Το ανοίγετε με το Notepad (δεξί κλικ και Άνοιγμα με) και βρείτε πατώντας Ctrl+F το AdvertPlaceHolder.

skype-3

Ο κώδικας θα πρέπει να γράφει <AdvertPlaceholder>1</AdvertPlaceholder>. Εσείς θα αλλάξετε το 1 με το 0, θα αποθηκεύσετε το αρχείο, θα επανεκκινήσετε το Skype και όλα θα έχουν διορθωθεί!