Το Popcorn Time έγινε γνωστό ως το Netflix των πειρατών! Πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία αντλώντας περιεχόμενο από δίκτυα torrents, το διαμοιράζει με τη μορφή streaming στους χρήστες της, μέσω ενός ιδιαίτερα εύχρηστου περιβάλλοντος εργασίας που μάλιστα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το iTunes! Ό,τι σειρά, ταινία ή εκπομπή βάλει ο νους, το Popcorn Time αναλαμβάνει να τη βρει και να τη μεταδώσει στην καλύτερη δυνατή ποιότητα και δίχως να πρέπει να κατεβάσει το παραμικρό στον υπολογιστή του χρήστη. Φυσικά η όλη διαδικασία είναι εντελώς παράνομη και η λειτουργία του Popcorn Time μόνο απαρατήρητη δεν έχει περάσει. Με τις εταιρείες παραγωγής και διανομής περιεχομένου να συνασπίζονται εναντίον του, την περασμένη εβδομάδα αρκετοί εκ των βασικών δημιουργών του αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το πρότζεκτ, βλέποντας μεταξύ άλλων και τις αγωγές να έρχονται καλπάζουσες.

Το Popcorn Time αντέχει ακόμα όμως δεν θα το κάνει για πολύ, δεδομένου του ότι αργά ή γρήγορα (τα λεφτά μας στο δεύτερο) ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς πάνω του, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και με άλλες, παρόμοιες υπηρεσίες. Επειδή λοιπόν καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, ας αρχίσουμε σιγά-σιγά να κοιτάμε για εναλλακτικές λύσεις, τουλάχιστον όλοι εμείς που βάζουμε τόσο ψηλά στις προτεραιότητές μας το home entertainment.

Σημειώστε ότι μέρος του περιεχομένου των κάτωθι υπηρεσιών, σε ορισμένες χώρες ανά τον κόσμο διανέμεται παράνομα. Εμείς εστιάζουμε σε αυτό, η αναπαραγωγή του οποίου από υπηρεσίες σαν τις αναγραφόμενες, δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα, αποδοκιμάζοντας και αποθαρρύνοντας κάθε απόπειρα παράνομης διακίνησης υλικού που υπόκειται στη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Flixtor

Το Flixtor έκανε ακριβώς την ίδια δουλειά με το Popcorn Time, αναλαμβάνοντας να streamάρει περιεχόμενο κατ’ ευθείαν από torrents. Απλά εγκαθίστατο στο σύστημά σας και χωρίς πολλές-πολλές ρυθμίσεις, αναλάμβανε να φέρει στην οθόνη σας σειρές, ταινίες, εκπομπές, καρτούν κλπ. Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι εδώ και μερικά 24ωρα σταμάτησε τη λειτουργία του –θορυβημένοι και από τα γεγονότα του Popcorn Time, ορισμένοι εκ των δημιουργών του, αποχώρησαν. Εντούτοις, το συγκαταλέγουμε στη λίστα διότι επί του παρόντος τουλάχιστον, τα πάντα είναι ρευστά.

flixtor

VIPBox.tv

Το VIPBox.tv εστιάζει στο αθλητικό περιεχόμενο απ’ όλο τον κόσμο. Επιλέγετε το σπορ της αρεσκείας σας και εκείνο σας προβάλλει τα διαθέσιμα προγράμματά του. Το κακό στην όλη υπόθεση είναι πως πολλά απ’ αυτά έρχονται σε χάλια ποιότητα ενώ συν τοις άλλοις οι ενοχλητικότατες διαφημίσεις θα χαλάσουν εν τέλει την όλη εμπειρία σας.

vipbox

WatchCartoonOnline

Το μεγαλύτερο site streaming περιεχομένου για καρτούν και κινούμενα σχέδια! Για τα πιτσιρίκια ή απλά τα… παιδιά που κρύβετε μέσα σας, διαθέτει μια απίστευτη βάση δεδομένων, περιλαμβάνοντας σε πολλές περιπτώσεις υλικό που δεν βρίσκεται για αγορά ούτε online, ούτε offline. Στο Reddit το WatchCartoonOnline έχει μεγάλο ρεύμα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν πως το επισκέπτονται σε καθημερινή βάση.

watchcartoonsonline

…και τα γνωστά

Σας αρέσει-δεν σας αρέσει, η ιδανικότερη πρόταση σε περίπτωση που αποφασίσετε να αφήσετε το Popcorn Time (ή που αυτό αποφασίσει να αφήσει εσάς), είναι μία από τις δοκιμασμένες λύσεις των Netflix και Hulu. Ναι, το περιεχόμενό τους έρχεται επί πληρωμή, όμως ζυγίστε τα θετικά και τα αρνητικά: έχετε καλύτερη (κορυφαία βασικά) ποιότητα αναπαραγωγής, χωρίς το ενοχλητικό spam των διαφημίσεων και το κυριότερο, με 100% νόμιμο τρόπο.