Η Globo Technologies δίνει την απάντησή της για τις καταγγελίες κατά του ομίλου Globo PLC, εξηγώντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τις εξελίξεις.

Ραγδαίες εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στη Globo -που είναι εισηγμένη στην αγορά AIM του Λονδίνου- μετά την καταγγελία του αμερικάνικου hedge fund Quintessential Capital Management ότι χειραγωγεί τα οικονομικά της στοιχεία με απώτερο σκοπό να προσελκύσει επενδυτές. Πιο συγκεκριμένα, το hedge fund δηλώνει ότι η εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών κινητών τηλεφώνων δημιουργεί ψευδά οικονομικά δεδομένα μέσω “κατασκευασμένων πωλήσεων”, “εικονικών τιμολογίων και εταιρειών” κ.α.

Κορυφαία στελέχη της, όπως είναι ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και ο Δημήτρης Γρυπάρης (οικονομικός διευθυντής) έχουν παραιτηθεί. Παράλληλα, τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή της εταιρείας, Γεράσιμου Μπονάνου έχουν ανασταλλεί.

Aξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία δημιούργησε επιτροπή που θα διερευνήσει την πραγματική χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της η Globo Technologies, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζει ότι: “ουδεμία σχέση έχει με τις πρόσφατες ανακοινώσεις και επικείμενες εξελίξεις του ομίλου Globo PLC και ότι αποτελεί απλός συνεργάτης και όχι μέλος του ομίλου”.

Με άλλα λόγια, αποστασιοποιείται από τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι: “οποιαδήποτε αντίθετη πληροφορία ή δημοσίευμα αναρτηθεί αποτελεί ανακριβή άποψη και όχι τεκμηριωμένη πληροφόρηση. Η εταιρεία Globo Technologies συνεχίζει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό στους πελάτες και συνεργάτες της”.