Το Facebook ανέκαθεν έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες του να αναζητήσουν περιεχόμενο στη σελίδα του. Αν για παράδειγμα κάποιος έγραφε τη λέξη “Papadopoulos”, θα βρισκόταν μπροστά σε έναν ορυμαγδό αποτελεσμάτων που θα περιελάμβαναν χρήστες, fan pages, γκρουπ, events και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Το δημοφιλέστερο δίκτυο του κόσμου όμως, έκρινε πως υπήρχε και κάτι ακόμα που θα μπορούσε να κάνει… και το έκανε: ενσωμάτωσε στην αναζήτηση τα ίδια τα posts!

 
Το Facebook, που λέτε, προσέθεσε στα αποτελέσματα των αναζητήσεών του περί τα 2 τρισεκατομμύρια (!) posts, δίνοντας ουσιαστικά στους χρήστες του την ευκαιρία να βρουν σε αυτό οτιδήποτε αναζητούσαν και κατ’ επέκταση να μη φύγουν από τις σελίδες του. Εννοείται ότι η απόφαση αφορά και posts που έγιναν στο παρελθόν (εξ’ ου και το τεράστιο νούμερο). Το Facebook, στο οποίο πραγματοποιούνται περίπου 1,5 δισ. αναζητήσεις την ημέρα, προσφέρει τη δυνατότητα να δούμε πώς αντέδρασαν φίλοι, γνωστοί και όχι μόνο σε σημαντικά γεγονότα στο παρελθόν: στα αποτελέσματα, σημειώστε ότι θα περιλαμβάνονται και χρήστες άγνωστοι σε εμάς.

facebook-search-2

Σύμφωνα με το Facebook οι χρήστες δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι για να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα της «νέας» αναζήτησης η οποία, σημειωτέον, έχει ενεργοποιηθεί πιλοτικά για τις ΗΠΑ επί του παρόντος. Προσφέρεται ωστόσο η δυνατότητα, αν κάποιος δεν θέλει να εμφανίζονται τα posts του δημοσίως, να τα «αποκλείσει». Εν αναμονή λοιπόν της εφαρμογής των νέων «ηθών» στην αναζήτηση και στην Ευρώπη για να δούμε κι οι ίδιοι κατά πόσο βολεύει ή όχι…