Η συνέχεια του «Medieval Total War» μεταφέρει τη δράση στον 18ο και 19ο αιώνα, προσθέτοντας real time ναυμαχίες και απαιτώντας στρατηγική… μαεστρία!

empireΑν λατρέψατε τις μεσαιωνικές μάχες του «Medieval Total War», τότε αφήστε το «Empire» να σας ταξιδέψει λίγους αιώνες αργότερα, στην εποχή του μπαρουτιού και των αποικιών. Σε σχέση με τον πρόγονό του, το «Empire» διαθέτει αρκετά νέα χαρακτηριστικά, δίχως, ωστόσο, να καταφέρνει να διαφοροποιηθεί αισθητά από την πετυχημένη, ομολογουμένως, συνταγή των δύο τελευταίων παιχνιδιών της σειράς στρατηγικής «Total War».
Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά που έχει να επιδείξει το «Empire», ξεχωρίζει ένας αρκετά πιο πολύπλοκος (και δυστυχώς «βαρύς» κι αργός) χάρτης, ο οποίος, πλέον, περιλαμβάνει, εκτός από την Ευρώπη, και τις αποικίες σε Αμερική και Ινδία. Το resource management των πόλεων που κατακτάτε, συνοδεύεται από ένα πληρέστατο tech tree που σας δίνει την ελευθερία να επιλέξετε ποια τεχνολογικά επιτεύγματα κυνηγά ο πολιτισμός σας. Αν και οι φίλοι της καθαρόαιμης στρατηγικής τακτικών μάχης μπορεί να κουραστούν από τις αχανείς επιλογές του χάρτη, είναι γεγονός πως ο εμπλουτισμός του προσθέτει άπειρες… «εργατοώρες» στο gameplay.


empire5Περνώντας τώρα στο κυρίως πιάτο, την μάχη, ο χειρισμός παραμένει ίδιος με το «Medieval Total War». Τα κανόνια, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ αρκετά units πεζικού μπορούν τόσο να πυροβολούν, όσο και να εφορμούν με ξιφολόγχη. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα κατάληψης κτιρίων και οχύρωσης μέσα σε αυτά.


empire2Μια ειδοποιός διαφορά του «Empire» σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, είναι οι ναυμαχίες. Με ένα σύστημα που θυμίζει αρκετά το παλιό, κλασικό παιχνίδι «Pirates», μπορείτε να μανουβράρετε τις φρεγάτες σας και να στείλετε τα αντίπαλα πλοία στο βυθό της θάλασσας με αλλεπάλληλες ομοβροντίες κανονιοβολισμών!


Σε γενικές γραμμές, το «Empire Total War» είναι ένας τίτλος που, αναπόφευκτα, αποκλείεται να λείψει από την συλλογή οποιουδήποτε φίλου των strategy games.


ΣΥΣΤΗΜΑ

PC


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8,5

ΗΧΟΣ: 8

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 8,5


ΔΙΑΘΕΣΗ

Zegetron