Η Microsoft λανσάρει τη νέα έκδοση του Office, της δημοφιλέστερης σουίτας εφαρμογών γραφείου παγκοσμίως. Ποια απ’ όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις του όμως σας ταιριάζει;

Δεν το συζητάμε ότι το Microsoft Office αποτελεί μονόδρομο για όσους θέλουν μια πραγματική Office εμπειρία. Όλα τα άλλα εναλλακτικά προγράμματα, δωρεάν ή όχι, είναι απλώς υποκατάστατα αφού μόνο το «ορίτζιναλ» Office της Microsoft είναι σε θέση να προσφέρει μια πλήρη και ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης. Προσφάτως λοιπόν (για την ακρίβεια μερικές εβδομάδες πριν) στην αγορά κυκλοφόρησαν τα Office 2016, μόνο που εν αντιθέσει με άλλες χρονιές, φέτος ήρθαν σε πολλές εκδόσεις. Κι όταν λέμε πολλές, εννοούμε πολλές.
Είναι λογικό και αναμενόμενο λοιπόν πως ο καταναλωτής ενδεχομένως να μπερδευτεί ως προς το ποια έκδοση είναι η καταλληλότερη για εκείνον. Πάμε να τις δούμε μία προς μία μαζί με τα όσα προσφέρουν και απαιτούν από τον χρήστη. Αρχικά, το Office διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες: το Office 365 και το Office 2016. Το πρώτο είναι υπηρεσία, το δεύτερο προϊόν.

office-365

Office 365

Συγκεκριμένα, το Office 365 λειτουργεί με συνδρομή η οποία ανανεώνεται σε μηνιαία ή ετήσια βάση. Επιτρέπει την εγκατάσταση και χρήση των εφαρμογών του Office σε υπολογιστές και smartphones/tablets, προσφέροντας παράλληλα χώρο αποθήκευσης στην cloud υπηρεσία OneDrive και διαρκή πρόσβαση σε ενημερώσεις. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως δεν αγοράζετε μια για πάντα ένα δισκάκι «ξερό», αλλά μια συνδρομή την οποία θα πρέπει να ανανεώνετε και σε αντάλλαγμα, θα έχετε επί μονίμου βάσεως την πιο ενημερωμένη έκδοση του Office τόσο στο PC όσο και στο smartphone/tablet σας.
Το Office 365 έρχεται σε τρεις εκδόσεις:

  • Ακαδημαϊκή έκδοση για φοιτητές και καθηγητές (2 PC/tablets, 2 smartphones) με Word, Excel, PowerPoint, OneNote και Outlook στα 79€ για 4 χρόνια.
  • Έκδοση για προσωπική χρήση (1 PC, 1 tablet, 1 smartphone) με Word, Excel, PowerPoint, Outlook και Skype στα 69€/χρόνο ή 7€/μήνα.
  • Έκδοση για οικιακή χρήση (5 PC, 5 tablets, 5 smartphones) με Word, Excel, PowerPoint, Outlook και Skype στα 99€/χρόνο ή 10€/μήνα.

 

office-2016-ms

Office 2016

Για όσους πάλι θέλουν κάτι «μια κι έξω» και απεχθάνονται να έχουν μια συνδρομή να κρέμεται σαν άλλη δαμόκλειος σπάθη πάνω απ’ το κεφάλι τους, υπάρχει το Office 2016, ένα πρόγραμμα που διανέμεται με τον κλασσικό, παραδοσιακό τρόπο: το αγοράζετε, το τρέχετε, το εγκαθιστάτε και αυτό ήταν όλο!
Το Office 2016 έρχεται στις ακόλουθες εκδόσεις (κυκλοφορούν παραλλαγές για PC αλλά και για Mac, ξεχωριστά η καθεμία):

  • Έκδοση για οικιακή χρήση και μαθητές (1 PC ή 1 Mac, ανάλογα) με Word, Excel, PowerPoint και OneNote στα 149€.
  • Έκδοση για οικιακή χρήση και μικρές επιχειρήσεις (1 PC ή 1 Mac, ανάλογα) με Word, Excel, PowerPoint, Outlook και OneNote στα 279€.
  • Professional έκδοση (1 PC) με Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher και Access στα 539€.