Λένε πως μια απλή ιδέα μπορεί να είναι η βάση για ένα καταπληκτικό παιχνίδι και το World of Goo για Wii είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα!

worldofgooΌ,τι και αν λέμε, ένα παιχνίδι δεν χρειάζεται πολλά πράγματα για να μείνει στην ιστορία. Πέρα από τα γυαλιστερά γραφικά, το HD, τον surround ήχο, αυτό που μένει στους παίκτες τελικά είναι το τι αισθήματα τους άφησε και το πόσο τους έκανε να «κολλήσουν» στην οθόνη τους. Παιχνίδια όπως το Mario Galaxy δεν είχαν να δείξουν κάτι το εξαιρετικό στον τεχνικό τομέα, όμως είχαν αυτό το «κάτι» που έκανε τους παίκτες να εθίζονται και να ξοδεύουν πολλές ώρες προκειμένου να το τελειώσουν.

Το World of Goo βασίζεται στην απλή ιδέα ενός bridge builder. Μόνο που αντί για υλικά… οικοδομών οι παίκτες έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά από μπάλες «γλίτσας» και καλούνται να φτιάξουν γέφυρες, πύργους, και γενικά ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να πάει όσο περισσότερες από αυτές τις μπάλες μπορούν από τη μία άκρη του επιπέδου στην άλλη.


Το ελαστικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες βέβαια δεν έρχεται μόνο σε ένα είδος… στην αρχή τα πράγματα είναι αρκετά απλά: φτιάξτε μια γέφυρα για να περάσετε ένα εμπόδιο και να φτάσετε στην άλλη άκρη του level. Αργότερα όμως και καθώς το παιχνίδι προχωράει, οι πίστες γίνονται όλο πιο δύσκολες, και για αυτό θα έχετε στη διάθεσή σας και μεγαλύτερη ποικιλία… γλίτσας!


Έτσι, θα συναντήσετε μπάλες που ανατινάζονται μόλις έρθουν επαφή με τη φωτιά, ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν παραπάνω από μία φορές, ή που μπορούν να «κολλήσουν» πάνω σε συγκεκριμένες επιφάνειες κ.λπ. Καθώς θα προχωράτε όλο και περισσότερο θα πρέπει να χρησιμοποιείτε όλο και περισσότερη φαιά ουσία για να καταφέρετε να υπερπηδήσετε τα εμπόδια που το παιχνίδι θα σας βάλει προκειμένου να φτάσετε στο τέλος κάθε επιπέδου.


Είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε επακριβώς το World of Goo. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι πως είναι μια πραγματικά εθιστική εμπειρία, γεμάτη χιούμορ και απρόβλεπτες καταστάσεις. Για αυτό, προμηθευτείτε το όσο το δυνατόν γρηγορότερα μέσω του WiiWareΘα σας μείνει αξέχαστο!


ΣΥΣΤΗΜΑ

Wii, PC


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 7

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 7

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 8,5


ΔΙΑΘΕΣΗ

Nortec