Online έπος

Οι εξωγήινοι συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους για την τελική επίθεση. Ζήστε online την πιο συναρπαστική και μαζική multiplayer σύρραξη.

Tabula RasaΠίσω από το Tabula Rasa κρύβεται ο «πατριάρχης» του είδους Richard Garriott (ή αλλιώς Lord British), δημιουργός της διάσημης σειράς παιχνιδιών Ultima. Ήταν ο Garriott που πρωτοπόρησε το 1997, όταν εμπνεύστηκε το Ultima Online, ένα game που επέτρεπε στους παίκτες να συνεργάζονται ή να πολεμούν στο διαδίκτυο με φόντο τον φανταστικό εικονικό κόσμο που περίτεχνα είχε πλάσει. 10 χρόνια μετά, το online role playing game «Tabula Rasa» προκαλεί και πάλι αίσθηση, δελεάζοντας τους φίλους των «World of Warcraft» και «Lineage» να αφήσουν για λίγο τα σπαθιά και τα τσεκούρια και να πάρουν στα χέρια lazer για να υπερασπιστούν την ανθρωπότητα. Οι εξωγήινοι Bane έχουν σχεδόν εξολοθρεύσει το ανθρώπινο είδος. Οι ελάχιστοι επιζώντες προσπαθούν να αντισταθούν, δραπετεύοντας σε άλλους πλανήτες και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και τις μυστικές δυνάμεις μιας μυστηριώδους φυλής, των Eloh (και όχι των Ελοχίμ).

Ως scifi RPG, το «Tabula Rasa» αντικαθιστά τα πατροπαράδοτα spells, λοιπόν, με logos, δυνάμεις που επιτρέπουν στους παίκτες να ενισχύσουν τις επιθέσεις τους ή την άμυνά τους. Αφού εγγραφείτε στους servers του παιχνιδιού και δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας επιλέγοντας κάθε στοιχείο της εμφάνισής του ανάλογα με το γούστο σας, ξεκινάτε ένα μικρό εκπαιδευτικό σεμινάριο σε μια βάση της AFS (Allied Free Sentients), του στρατιωτικού συνασπισμού κατά των εξωγήινων κατακτητών. Μετέπειτα, ένας αχανής κόσμος γεμάτος κινδύνους και άλλους παίκτες που μοιράζονται διαδικτυακά την ίδια εμπειρία με εσάς, περιμένει να τον εξερευνήσετε και να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις του, βλέποντας τον ήρωά σας να αναπτύσσει τις ικανότητες και το οπλοστάσιό του. Το μεστό σεναριακό υπόβαθρο και οι εξωτικές τοποθεσίες φέρουν ξεκάθαρα τη δημιουργική σφραγίδα του Richard Garriott.

Οι αποστολές που μπορείτε να αναλάβετε περιλαμβάνουν ηθικά διλλήματα και δεν αποτελούν απλά κυνήγι συσσώρευσης πόντων. Η δράση είναι έντονη και επιτρέπει την στρατηγική προσέγγιση αντιπάλων σε συνεργασία με άλλους online gamers. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Character Cloning System, ένα σύστημα που επιτρέπει στον χαρακτήρα να αλλάξει πορεία στην εξέλιξή του δίχως να απαιτείται να ξεκινήσει από το Level 0. Έτσι, αν για παράδειγμα έχετε «εντρυφήσει» στην Medic class μπορείτε να δημιουργήσετε έναν προσωρινό κλώνο, διατηρώντας την πρόοδο του αρχικού σας χαρακτήρα και εξελίσσοντας τον κλώνο προς άλλη κατεύθυνση (πχ μια άλλη κλάση). Το γεγονός αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία σε πειραματισμούς και αναζητήσεις «επαγγελματικού» προσανατολισμού.

Παράλληλα, έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε προσωρινές συμμαχίες με άλλους gamers, ομάδες δράσης που ονομάζονται Squads ή να ενταχθείτε σε κάποια Clan, υπερασπίζοντας φανατικά την τιμή της φατρίας σας. Παράλληλα, υπάρχει σύστημα voice chat που επιτρέπει την φωνητική επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με τους συμπαίκτες σας. Η ετυμηγορία μας; Διασκεδαστικό, καθηλωτικό και καινοτόμο!

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9

ΗΧΟΣ: 8

GAMEPLAY: 9,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Beacon Multimedia