Η Microsoft στήριξε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού με εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία, ώστε να μάθουν οι μαθητές για τον προγραμματισμό.

microsoft weekH Microsoft Ελλάς, φέτος, όπως και κάθε χρόνο, συμμετείχε ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (10-18 Οκτωβρίου), μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ενθαρρύνει τους νέους να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στον προγραμματισμό.

 

Μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων, σε συνεργασία με την Code it Like a Girl και την HePIS, η Microsoft Ελλάς κατάφερε να κάνει τον προγραμματισμό πιο προσιτό και προσβάσιμο σε ακόμη περισσότερους νέους ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους ικανότητες. Οι ενέργειες αυτές συνέβαλαν στο να φτάσει η χώρα μας στην 8η θέση ανάμεσα στις 48 χώρες που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

 

Πιο συγκεκριμένα, μαζί με το Code It Like a Girl, μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης αποστολή της οποίας είναι η διάδοση του προγραμματισμού στις γυναίκες, οργάνωσε ειδικές ημερίδες προγραμματισμού στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα- Λιναρδάτου και στην Ελληνογερμανική Αγωγή, που είχαν ως στόχο να δείξουν στους μαθητές τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται μια ιστοσελίδα, χρησιμοποιώντας απλές εντολές προγραμματισμού.

 

Όπως δήλωσαν οι ιδρύτριες της ΚοινΣΕπ, Code it Like a Girl, Αναστασία Σιάπκα, Μαρία Δερμεντζή και Όλγα Ματούλα, «Η διδασκαλία σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου-Λυκείου ήταν από τις πιο αναζωογονητικές και ικανοποιητικές εμπειρίες του Code it Like a Girl. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός από την πλευρά των παιδιών όσον αφορά τον προγραμματισμό και πιστεύουμε πως όσοι-ες συμμετείχαν διασκέδασαν πολύ καθώς είδαν τον προγραμματισμό ως έναν τρόπο δημιουργικής έκφρασης. Η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού μας επιβεβαίωσε πως οι νέοι-ες στην Ελλάδα διαθέτουν εξαιρετικές ικανότητες και άφθονη εφευρετικότητα, επομένως αναμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια η καινοτομία της χώρας στα χέρια τους!»

 

Επιπλέον, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού, σε συνεργασία με την HePIS, το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής, πραγματοποίησε διάφορες ενημερωτικές δράσεις απευθυνόμενες σε εκατοντάδες σχολεία, σχετικά με τους τρόπους που μπορούσαν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή, όπως με τη διοργάνωση workshops και μαθημάτων προγραμματισμού. Επίσης, διοργανώθηκαν 18 workshops σε 14 πόλεις της Ελλάδος, κατά τη διάρκεια των οποίων μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στον προγραμματισμό μέσω των ιστοσελίδων code.org και getcoding.gr.

 

Όπως δήλωσε και ο κύριος Μανώλης Λαμπόβας, Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης της HePIS, «Η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση ανάμεσα στις 48 χώρες που συμμετέχουν στην Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλλαμε, μέσω του Getcoding.gr, στο να φτάσει η χώρα μας τόσο ψηλά στη σχετική λίστα. Θα συνεχίσουμε απερίσπαστα τις προσπάθειες μας για τη διάδοση του προγραμματισμού σε συνεργασία με τον στρατηγικό μας συνεργάτη, τη Microsoft Ελλάς».

 

Η εκπαίδευση και η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες δεσμεύσεις της Microsoft, στόχος της οποίας είναι να προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια στη νέα γενιά, εξασφαλίζοντας τους ένα καλύτερο μέλλον. Με τις ενέργειες που πραγματοποίησε και στήριξε κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού, η Microsoft Ελλάς αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίπλα στους νέους και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην προώθηση του προγραμματισμού, της πληροφορικής και της καινοτομίας.