Δείτε ένα έξυπνο κόλπο για να κόψετε τον… βήχα στο Instagram και μαζί μ’ αυτόν και τα άσκοπα data που «έκαναν φτερά» κάθε μήνα από το πρόγραμμά σας.

Die Anwendungen (Apps) des sozialen Netzwerkes Facebook (l.) und des Fotodienstes Instagram werden am Donnerstag (12.04.12) in Berlin auf dem Bildschirm eines Smartphones vom Typ iPhone angezeigt. Kurz vor seinem geplanten Boersengang hat Facebook einen Ueberraschungscoup gelandet und den Fotodienst Instagram gekauft. Eine Milliarde Dollar (mehr als 760 Millionen Euro) blaetterte das soziale Netzwerk fuer das kleine Unternehmen mit gerade mal einem Dutzend Mitarbeiter hin - eine stolze Summe fuer ein Start-up-Unternehmen. Doch die groesste Uebernahme in seiner Unternehmensgeschichte duerfte Facebook aus der Portokasse bezahlen. Schliesslich bereitet es sich auf einen gigantischen Boersengang in wenigen Wochen vor und strebt eine Bewertung von 100 Milliarden Dollar an. Foto: Timur Emek/dapdΟι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν το Instagram από το κινητό τους τηλέφωνο και, εδώ που τα λέμε, δύσκολα θα τσεκάρει κανείς το smartphone όταν αράζει στον καναπέ, παίζει videogames ή κάνει δουλειές στο σπίτι. Το πιθανότερο είναι πως θα το αφήσει να το κάνει στον δρόμο, χρησιμοποιώντας φυσικά τα δεδομένα που του παρέχει/προβλέπει το πρόγραμμά του. Το κακό με δαύτα είναι πως τελειώνουν γρήγορα. Πάρα πολύ γρήγορα. Σε αυτό βάζουν το χεράκι τους βέβαια και κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές, μία εκ των οποίων είναι και το Instagram.
Ευτυχώς για καλή σας τύχη μπορείτε να περιορίσετε τα δεδομένα (data) που καταναλώνει αφειδώς το Instagram και να γλιτώσετε έτσι από περιττές χρεώσεις και αχρείαστους περιορισμούς προς τα τέλη του μήνα, όταν και βλέπετε τα διαθέσιμα MB να λιγοστεύουν επικίνδυνα. Το Instagram, που λέτε, έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής των βίντεο που ανεβάζουν οι χρήστες του –και άρα όλοι όσους ακολουθείτε. Ε, ήρθε η ώρα να την απενεργοποιήσετε!
Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να εκτελέσετε τις εξής κινήσεις:
Πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι μέσα στην εφαρμογή του Instagram για να εμφανίσετε τα Options.

 

IMG_2630
Εκεί επιλέξτε το Settings και κατόπιν το Cellular Data Use. Στο μενού που ανοίγει, υπάρχει μια επιλογή που τιτλοφορείται Use Less Data. Ε, τι περιμένετε; Πατήστε τη!

 

IMG_2631
Επιπρόσθετα, αν θέλετε να κόψετε κι άλλο τα δεδομένα που χρησιμοποιεί το Instagram, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις push ενημερώσεις του (σε πραγματικό χρόνο δηλαδή). Για να το κάνετε θα πάτε από τα Options στο Push Notification Settings και θα επιλέξετε εκείνες που δεν θέλετε να εμφανίζονται. Μην περιμένετε να δείτε μεγάλη διαφορά στα δεδομένα που χρησιμοποιεί το Instagram με τον δεύτερο τρόπο αλλά και πάλι, φασούλι το φασούλι…

 

IMG_2632